Fruntaşi pe ţară la gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Ministerului Sănătăţii, judeţul Botoşani se clasează pe primul loc în ţară, ca număr de cazuri confirmate în ultimele zile. Şase elevi, un bebeluş de un an, un poliţist, un pensionar, patru angajaţi ai unei firme de  construcţii şi un şomer au fost diagnosticaţi cu AH1N1 în ultimele 24 de ore.

Elevii care s-au îmbolnăvit de gripă nouă învaţă la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi, Grupul Şcolar „Elie Radu, Grupul Şcolar „Dimitrie Negreanu”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Economic şi unul de la Şcoala Specială. Un alt adolescent, în vârstă de 16 ani din Coşula s-a internat la  Secţia de Boli Infecţioase cu suspiciune de gripă nouă.

Toate instituţiile unde au fost depistate aceste cazuri noi de gripă porcină au fost dezifectate, iar clasele unde învaţă cei şase elevi şi-au suspendat activitatea timp de o săptămână.  Pentru a face faţă virusului pandemic, conducerea Spitalului Judeţean a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică, angajarea pe perioada epidemiei, a 20 de asistente medicale şi personal auxialiar care să ajute la dezinfecţia secţiilor.

„Există această posibilitate, ca în situaţii de criză să angajăm personal pe termen limitat“, a declarat doctorul Gheorghe Apetroaie, director medical în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică. Numărul bolnavilor de gripă nouă se ridică la 119 persoane.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite