Fotbal 2 în 1 la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul clubului din Dorohoi a fost deja numit vicepreşedinte la FC Botoşani, club care va trimite jucători în Liga 3.

FC Botoşani evoluează pentru al optulea an în Liga 2, iar FCM Dorohoi debutează în al treilea eşalon fotbalistic. Juridic vorbind, între cele două cluburi nu există niciun acord de colaborare. Practic, însă, ele vor colabora pentru a obţine o clasare cât mai bună. Şi acest lucru este dovedit de faptul că patronul de la clubul din al doilea municipiu al judeţului tocmai a fost cooptat în conducerea echipei fanion din Botoşani. Victor Mihalachi este acţionarul de la FCM Dorohoi, însă începând cu data de 1 august el a devenit şi vicepreşedinte la FC Botoşani.

Diferenţa este însă aceea că, în timp ce clubul dorohoian este organizat ca o societate comercială, care nu primeşte nicio finanţare de la municipalitate, cel de-al doilea este de fapt o asociaţie care anual beneficiază de minim 1 milion de lei de la Primăria Botoşani.

Audit la club
„S-a cerut un audit pentru a şti exact care este situaţia de la club, dacă sunt datorii, către cine, ce contracte au jucătorii, pentru a vedea exact ce şi cum se finanţează“, a declarat Sorin Bradu, consilierul de imagine al noului vicepreşedinte de la FC Botoşani, patronul celei mai importante firme de construcţii din judeţ. Mihalachi aşteaptă acum finalizarea acestui audit pentru a face primele sponsorizări.

Chirie pentru jucători
Până atunci, el pregăteşte în blocurile pe care le-a construit mai multe apartamente în care să locuiască jucători de la FC Botoşani care provin din afara judeţului. Locuinţele nu vor fi vândute, ci închiriate. În contrapartidă, echipa care activează în Liga 2 i-a cedat mai mulţi fotbalişti cu titlu gratuit.

Antrenor este Vespazian Colban, care a fost atacant ani la rând şi unul dintre principalii marcatori la FC Botoşani. Printre jucători se regăsesc Porfireanu şi Halip, care până la finele sezonului 2010/2011 au evoluat la FC Botoşani, dar şi Bulgaru cu Vătavu, care atunci când erau juniori jucau tot la FC Botoşani. Este posibil ca înainte de startul sezonului echipa fanion a judeţului să mai cedeze câţiva jucători la Dorohoi, asta şi în funcţie de transferurile de ultimă oră pe care va mai reuşi să le efectueze.

Astfel, portarul Vasile Prisacă, unul dintre veteranii echipei, ar putea pleca la Dorohoi dacă FC Botoşani îl va aduce pe Alin Bordeanu, care a apărat în Liga 1 la Victoria Brăneşti, echipă cu care încă se află sub contract. Strategia comună a celor două cluburi este dată şi de culorile comune: roşu-alb-albastru. Vineri, 12 august, echipele şi-au prezentat loturile în cadrul unui spectacol pe Stadionul Municipal Botoşani urmat de o partidă care s-a terminat cu victoria gazdelor, scor 4-0.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite