Fostul primar al Botoşaniului a fost turnător la Securitate: Egner a rămas fără loc de muncă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii prin care se arată că Florin Egner a fost colaborator al Securităţii. De câteva zile, Florin Egner a rămas şi fără loc de muncă.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă şi irevocabilă şi urmează să fie publicată zilele acestea în Monitorul Oficial. Magistraţii au stabilit că fostul primar de Botoşani în perioada 2000-2004 şi actual consilier local a fost turnător cu acte în regulă la Securitate.

 „ Verificarea" lui Egner a început la cererea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani  „Eu am facut o cerere în 2002 să-i dovedesc lui Egner că-i turnator şi am primit răspunsul în 2010"  a declarat Constantin Conţac.

„ Lucrător" cu stat de plată la Securitate

Potrivit adresei nr. P826/09 din 29 aprilie 2009, emisă de CNSAS, fostul primar Florin Egner a fost "lucrător al Securităţii". Deci nu un simplu turnător, ci chiar "lucrător", adică cu stat de plată la Securitate. Inginer la Electrocontact pe vremea comuniştilor, Egner lucra la departamentul invenţii şi îşi turna colegii de muncă, se arată în raport.

Calitatea sa de colaborator al Securităţii îl va putea face pe Egner să îşi piardă mandatul de consilier local obţinut în 2008. „Totul este o eroare. Nu am făcut poliţie politică. Nu există documente care să arate că am fost turnător. Voi face recurs" a spus Florin Egner. Fostul primar riscă să fie exclus din Partidul Noua Generaţie pentru fals în declaraţii. AStfel, el îşi poate pierde mandatul de consilier local.

Mai nou, Egner este şomer

Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) a redus patru posturi de experţi la nivelul direcţiei locale. Printre cei disponibilizaţi se află şi Florin Egner. Acesta se află în concediu de odihnă şi susţine că va contesta decizia.

Pleacă Egner din ţară?

În urmă cu un an, Florin Egner susţinea că va părăsi ţara dacă Înalta Curte de Casaţie va admite oficial că a fost turnător la Securitate. Fostul primar  susţinea că suspiciunile legate de o posibilă colaborare cu Securitatea au apărut din cauza unei rude plecată în Canada pe vremea comuniştilor. „ Am avut o verişoară care a plecat legal în 1983 în Canada şi ,ulterior, s-a auzit că ar avea legături cu contraspionajul israelian. În aceste condiţii ,probabil, că numele meu apare printr-un dosar al Securităţii, dar vă jur că nu am colaborat cu Securitatea. Dacă se dovedeşte acest lucru eu plec din ţară," declara Florin  Egner în anul 2009.

 Vezi aici traseul dosarului de turnător:

-Pe 10 octombrie 2008 CNSAS a cerut Tribunalului Bucureşti, în dosarul 40532/3/2008 , recunoaşterea calităţii de colaborator a lui Florin Egner

- Pe 2 decembrie 2008, Tribunalul Bucureşti declină dosarul în favoarea Curţii de Apel Bucureşti, ca instanţă competentă să soluţioneze cauza.

- în 2009, după două termene de judecată, pe 27 februarie şi respectiv 27 martie, Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea CNSAS ca neîntemeiată. Egner era găsit „ curat" .

- în noiembrie 2009 CNSAS a făcut recurs

-pe  11 februarie 2010 Înalta Curte a stabilit că Egner a fost colaborator al Securităţii

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite