Folii negre auto numai pentru VIP-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti şi persoane din Primărie circulă cu maşini cu geamuri negre fără să fie sancţionaţi.

La sfârşitul săptămânii trecute, Serviciul Poliţiei Rutiere împreună cu Registrul Auto Român (RAR) au desfăşurat o acţiune de identificare în trafic a autoturismelor ce prezintă folii aplicate pe geamuri fără a respecta legislaţia în vigoare. „Au fost identificate 13 cazuri de folii neomologate şi au fost reţinute toate certificatele de înmatriculare“, a declarat Teodor Orhei, ofiţer în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere.

Numai că aceeaşi stricteţe nu a fost folosită şi în cazul VIP-urilor. Viceprimarul Florin Ghiorghiţă conduce o maşină Ford Mondeo, care are o folie închisă la culoare pe geamurile laterale din faţă.

El susţine însă că are omologare pentru folii, chiar dacă vizibilitatea pe geamurile din faţă este redusă şi contravine legii. „Sunt folii pe toate geamurile. Eu ca instituţie nu pot să mă joc cu aşa ceva. Suntem opriţi mereu şi verificaţi la aceste documente“, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Poliţiştii au şi ei folii negre la maşini

În aceeaşi situaţie se află şi numeroşi poliţişti. „Îi voi verifica personal pe toţi. Cei care au folii neomologate nu mai circulă. Le iau certificatele de înmatriculare şi-i pun să-şi dea folia jos. Legea este aceeaşi pentru toţi şi trebuie respectată“, a promis şeful Serviciului Poliţiei Rutiere, comisarul-şef Dumitru Zmău.

Jandarmii au promis şi ei că vor da jos foliile de pe cele două maşini ale instituţiei. „Se vor lua măsuri în cel mai scurt timp pentru ca foliile neomologate să fie îndepărtate de pe maşini. Nu avem ce să ascundem“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, căpitanul Cristian Niţuleac.

Pentru geamurile din faţă gradul de opacitate nu trebuie să fie mai mare de 27%, în timp ce pentru geamurile din spate poate ajunge până la 95%. „Toate maşinile vin deja din fabricaţie cu acest grad de opacitate şi nu ai ce folie să-i pui pe faţă, decât din cea transparentă“, a declarat reprezentantul unei firme autorizate în montarea foliilor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite