Filmul despre dorohoianul mort de foame în Polonia apare pe marele ecran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Crulic - Drumul spre dincolo" sparge gheaţa în animaţia românească şi va avea mâine premiera în România. În curând, filmul realizat cu un buget de 290.000 de euro va putea fi vizionat în întreaga ţară.

Unul dintre puţinele lungmetraje de animaţie realizate în România după 1989, „Crulic - Drumul spre dincolo", regizat de Anca Damian, va avea premiera în România vineri, 7 octombrie, de la 19.00, la Cinema Patria, în deschiderea Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est. Apărut pe o piaţă mai degrabă inactivă în ultimii 20 de ani, „Crulic" sparge gheaţa în animaţia autohtonă.

„ DSG, studioul de efecte vizuale, animaţie şi postproducţie care a realizat animaţia peliculei, îşi propune să continue proiectele în această direcţie şi să coaguleze în jurul său o comunitate de animator", se arată într-un comunicat emis de realizatorii peliculei.

O expoziţie cu desenele realizate de animatori pentru „Crulic - Drumul spre dincolo" va fi inaugurată în holul Cinema Patria, vineri, înainte de premiera filmului. Publicul va avea ocazia să vadă cum a prins contur unul dintre cele mai apreciate lungmetraje româneşti ale anului.
Documentarul produs de apArte Film şi selecţionat în competiţia Festivalului de la Locarno a fost realizat, pe partea de animaţie, de o echipă de şase tineri, la studioul DSG din Bucureşti. Dan Panaitescu, Raluca Popa, Dragoş Ştefan, Tuliu Oltean şi Roxana Benţu au conceput stilul vizual al peliculei, sub coordonarea regizorului Anca Damian.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite