Botoşani: „Fetiţa trebuie să ştie cine îi sunt părinţii naturali“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: „Fetiţa trebuie să ştie cine îi sunt părinţii naturali“
Botoşani: „Fetiţa trebuie să ştie cine îi sunt părinţii naturali“

Psihologii cred că fata Mirelei Mişcodan ar trebui să afle că cea care o creşte nu-i este mamă

Drama botoşănencei de 34 de ani care a rămas paralizată în urma unui accident rutier i-a impresionat pe concetăţeni.

Acum mai bine de patru ani, un accident rutier a lăsat-o pe Mirela Mişcodan fără soţ şi fără unica sa fiică. Bărbatul a murit, iar fetiţa, atunci în vârstă de doi ani, nu a mai recunoscut-o drept mamă din cauza şocului suferit.

Mirela (34 de ani) a fost imobilizată într-un scaun cu rotile şi are nevoie de îngrijire permanentă, suferind de tetraplegie, adică paralizia tuturor celor patru membre. Din acest motiv, asistenţii de la Protecţia Copilului au decis ca fetiţa (îi vom spune Raluca) să fie crescută de mătuşa sa. Sora Mirelei a primit-o pe Raluca alături de cei trei copii ai săi, iar micuţa s-a integrat foarte bine în noua familie.

Raluca o vizitează pe „mătuşa“ Mirela

În scurt timp, copila, acum în vârstă de şase ani, a început să-i spună „mamă” celei care, de fapt, îi este mătuşă. „După accident fata mă respingea. Când s-a produs tragedia era în maşină cu mine şi cu soţul meu. A scăpat cu o rana superficială la tâmplă. Am avut mare noroc de sora mea şi de cumnatul meu care au luat-o în familia lor. Acum ea crede că sora mea este mama ei“, povesteşte Mirela Mişcodan.

Botoşăneanca reuşeşte să-şi vadă copilul doar o dată la două săptămâni. Atunci, Raluca este adusă de mătuşa sa în localitatea Roma, în casa bunicii.

„Mă bucur atât de mult că pot s-o văd. Ea încă nu ştie că eu nu îi sunt mătuşă. Mă strânge în braţe, mă sărută, se umple casa de râsetele ei”, mărturiseşte Mirela.

Adevărul trebuie spus de către specialişti

Specialiştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului susţin însă că micuţa nu mai poate fi protejată mult timp.

„În astfel de cazuri e bine să i se spună copilului adevărul. Dar nu oricum, ci cu ajutorul specialiştilor. Cu cât află mai târziu, cu atât există un risc mai mare să se producă o ruptură între fetiţă şi familia în care se află“, a declarat Felicia Mihai, specialist în cadrul sistemului de protecţie a copilului din Botoşani. Suferinţa prin care trece Mirela a trezit compasiunea botoşănenilor.

„Am citit despre caz în ziar. Am două fete şi ele sunt viaţa mea. Nu îmi pot imagina prin ce trece această femeie. Trebuie să fie insuportabil că nu poţi să ai grijă de propria fiică. Cred, totuşi, că fata ar trebui să ştie cine i-a dat naştere“,  este de părere Alina Pânzaru, o mamă în vârstă de 37 de ani din Botoşani.

Puteţi dona bani pentru Mirela

Femeia este imobilizată la pat şi doar o serie de intervenţii medicale realizate în străinătate, pe bază de celule stem, ar putea să o pună pe picioare. Cei care vor să o ajute pot depune bani în contul: RO89CECEBT2608RON0334254 la sucursala CEC Botoşani, agenţia Roma, pe numele Mirela Mişcodan.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite