Botosani: Fetele „uşoare“ vor fi trimise la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botosani: Fetele „uşoare“ vor fi trimise la ţară
Botosani: Fetele „uşoare“ vor fi trimise la ţară

Tinerele continuă să lipsească după ora stingerii. La începutul săptămânii, reprezentanţii Protecţiei Copilului au descoperit că patru fete nu se aflau în centru.

Tinerele din centrul de plasament „Prietenia“, bănuite că ar practica prostituţia, continuă să lipsească din instituţie după ora 22.00. Luni seară, în timpul uni control inopinat efectuat de conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), patru fete erau absente după ora stingerii. „Tinerele nu s-au învăţat minte. Lipseau patru fete când am fost noi la «Prietenia», deşi era trecut de ora la care ele trebuiau să fie în centru. Împotriva acestor tinere se vor lua măsuri disciplinare“, a specificat Liviu Rădăşanu, directorul DGASPC.

Recent instalat în funcţie, directorul centrului, Carmen Daniliuc, spune că ştia de absenţa fetelor. „Ele au venit cu bilet de învoire pentru două ore şi nu s-au mai întors. De altfel, eu am anunţat şi conducerea direcţiei. Una dintre fete, o tânără peste 18 ani, a fost găsită la Flămânzi, iar inspectorii noştri s-au dus după ea“, a declarat Carmen Daniliuc. Se pare că două dintre ele fac parte din grupul fetelor bănuite că se prostituează.

Cel mai probabil, acestea vor fi transferate în alte centre de plasament, fie la Pomârla, fie de la Truşeşti. „Fetele au plecat fără voie. Cele care au mai greşit în acest mod vor fi transferate în alt centru, iar cele care se află la prima abatere nu vor primi bilet de voie cel puţin două zile“, a adăugat directorul centrului de plasament „Prietenia“. 

Un caz de prostituţie confirmat

Anchetatorii botoşăneni au confirmat un prim caz de prostituţie. Aceştia au adunat dovezi din care reiese că una dintre cele şase fete acuzate de Liviu Rădăşanu că ar face bani din cea mai veche meserie din lume este prostituată. „Avem certitudinea că una dintre fete se prostitua. Din declaraţiile adunate de procurori reiese că avem un prim caz de prostituţie. Ancheta este în desfăşurare. Materialele le-am înaintat poliţiştilor, care vor continua, alături de procurori, ancheta“, a specificat Cristian Popovici, prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunal Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite