Botoşani: Mici, bere şi concerte la Festivalul Verii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Mici, bere şi concerte la Festivalul Verii
Botoşani: Mici, bere şi concerte la Festivalul Verii

Deşi iniţial era programat să aibă loc pe bulevardul Mihai Eminescu, până la urmă festivalul se va organiza în zona bazarului.

Primăria a păstrat tradiţia organizării Festivalului Verii, chiar dacă anul acesta bugetul este unul de criză.  Nume importante din muzica românească vor urca pe scena botoşăneană la sfârşitul săptămânii viitoare, printre acestea numărându-se Bere Gratis, Spitalul de Urgenţă şi Mihai Trăistariu.

Edilii nu au făcut gaură  în bugetul local
Deşi iniţial edilii intenţionau să organizeze Festivalul Verii pe bulevardul Mihai Eminescu la intersecţia cu Pietonalul Unirii, până la urmă au renunţat la această variantă deoarece nu era suficient spaţiu pentru amplasarea corturilor şi a meselor pentru bere.

„Locaţia de pe bulevard era mult mai bună. S-ar fi închis o porţiune mică din bulevard şi nu era afectat traficul. În schimb, la bazar se închide Calea Naţională, una dintre străzile foarte circulate din oraş“, susţine Constantin Onofrei, şofer.  Strada Calea Naţională va fi închisă de la intersecţia cu Petru Rareş până la intersecţia cu Nicolae Iorga începând de joi urmând a fi redeschisă luni, 31 august, dimineaţa.

Viceprimarul Florin Ghiorghiţă spune că la această ediţie a festivalului nu s-a alocat niciun leu din bugetul local, toate cheltuielile fiind asigurate de o firmă din Iaşi care se ocupă de organizare, iar în ceea ce priveşte costurile ce revin Primăriei, acestea vor fi acoperite din sponsorizări.

„Noi ne vom ocupa doar de seara de muzică populară care va avea loc joi. În rest, celelalte trei concerte vor fi organizate de firma din Iaşi cu care am semnat un contract“, a spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă.
Botoşănenii s-au arătat mulţumiţi de organizarea festivalului şi de artiştii care vor concerta în cele patru seri de spectacole, spunând că este bine că se păstrează tradiţia.

„Era păcat să nu se mai organizeze. Am fost la toate ediţiile de până acum şi m-am simţit bine. Am văzut că vor veni Bere Gratis şi Spitalul de Urgenţă. Sunt două formaţii bune, dar mi-aş fi dorit să vină şi alţi artişti care nu au mai concertat la Botoşani“, a spus Ionuţ Baltă, student.

Programul concertelor

Joi: seară de muzică populară - vor cânta artişti locali;
Vineri: Daniela Gyorfi, Autentic, Valentino şi Sulamita;
Sâmbătă: Emma Ştefan, Tavi Colen (ex-Talisman), Anne’s, Bere Gratis;
Duminică: Rallsa, Mihai Trăistariu şi Spitalul de Urgenţă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite