Fermierii botoşăneni s-au plâns autorităţilor de "mafia cerealelor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fermierii botoşănenis-au plâns prefectului
Fermierii botoşănenis-au plâns prefectului

Taxele şi impozitele prea multe şi prea mari, dubla impozitare a motorinei, numărul prea mare de documente la transportul cerealelor, întârzierile în returnarea TVA-ului, sunt câteva dintre problemele ridicate de fermierii botoşăneni în cadrul întâlnirii cu prefectul judeţului şi cu preşedintele Consiliului Judeţean.

Reuniunea a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Direcţia Agricolă, unde au fost invitaţi şi specialişti din Finanţe şi Garda Financiară, reprezentanţi bancari şi asiguratori.

Primul reprezentant al guvernului în teritoriu a solicitat motivele pentru care firmele de asigurări refuză să asigure culturile pentru secetă prelungită, solicitarea urmând să fie transmisă la structurile superioare ale instituţiilor de profil.

Deocamdată, prefectul judeţului va avea o nouă întâlnire miercuri, 18 iulie, cu reprezentanţii asociaţiilor agricole pentru centralizarea datelor ce vor fi transmise la ministere.

Fermierii s-au plâns şi de faptul că preţurile de referinţă ale produselor agricole, fixate de Consiliul Judeţean în februarie, sunt prea mari, ceea ce duce la o impozitare incorectă a culturilor realizate. Florin Ţurcanu, preşedintele CJ, a promis că se va implica în corectarea acestora, măcar pentru anul viitor, dacă pentru acest an procedura a fost depăşită.

 „Am reţinut problema întârzierii cu care se returnează TVA şi vom contacta autorităţile centrale pentru ca termenul de 45 de zile să fie respectat, cu prioritate în cazul fermierilor ce derulează proiecte pe fonduri europene. Vom transmite la Bucureşti şi datele privind efectele secetei prelungite. Înţeleg că s-au făcut analize şi s-a constat deja un grad de dăunare de 30%." , le-a transmis fermierilor prefectul Adrian Constantinescu.

Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru ştiri din oraş.

 

 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite