Fără limitatoare, zebrele din oraş ucid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de botoşăneni au fost spulberaţi în ultimul an pe marcajele albe unde, teoretic, ar fi trebuit să fie în siguranţă. În oraş nu există „spinări de măgar“ care să tempereze avântul şoferilor în zonele aglomerate sau unde se petrec frecvent accidente.

Trecerile de pietoni de pe Calea Naţională, strada Marchian şi cea din zona Liceului „A.T. Laurian“ au fost în ultimul an scenele mai multor accidente sângeroase. „Este foarte periculos pentru elevii de aici să treacă strada ca să ajungă la liceu sau în drumul spre casă. Maşinile circulă cu o viteză incredibilă. Nu sunt limitatoare de viteză şi nici semafoare. Cum să stau eu liniştită când se duce copilul la şcoală?”, a spus Măriuca Pavel, mama unui elev de la „A.T. Laurian“.

În afară de zecile de persoane care s-au ales cu răni uşoare, nouă pietoni au ajuns în stare gravă la spital, iar unul a decedat, în 2009. Anul acesta, alţi doi pietoni au ajuns în spital în stare critică, iar o altă persoană şi-a pierdut viaţa după ce au fost loviţi de maşini pe zebre. Calea Naţională pare cea mai periculoasă arteră pentru că aici şi-au pierdut viaţa ambele persoane.

„Cele două accidente mortale s-au produs în circumstanţe similare: şoferii unor bolizi nu au dat niciun fel de importanţă faptului că circulă pe principala artera a unui municipiu reşedinţă de judeţ şi, din cauza vitezei excesive şi schimbării succesive a benzilor de circulaţie, nu au mai putut evita pietonii“, a declarat Eduard Iacob, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere.


Cocoaşele de cauciuc, distruse


Şefii oraşului n-au luat nicio măsură pentru prevenirea altor incidente tragice. E drept, Primăria a „cochetat“ o vreme cu limitatoarele de viteză, pe care le-a montat cu titlu experimental pe strada Marchian, în zona Spitalului Judeţean. Acestea au fost distruse însă de utilajele de deszăpezit, iar edilii spun că oricum n-ar fi funcţionat. „Nu cred că vom pune limitatoare de viteză pentru că acestea creează foarte multe discuţii, mai ales pe Calea Naţională unde sunt liniile de tramvai. În zona trecerilor de pietoni de pe Calea Naţională sunt câţiva arbori tuia pe care o să-i scoatem pentru că împiedică vizibilitatea“, a spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite