Familie nenorocită de un cal nărăvaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii din Sapoveni sunt speriaţi de iapă şi nu vor să o mai vadă pe islaz. Rudele susţin că animalul va fi dus la abator.

Constanţa Savin (60 de ani) a murit marţi seară pe imaşul localităţii Sapoveni-Ungureni, după ce a încercat să-şi ducă iapa acasă. Animalul a lovit-o pe bătrână în faţă când aceasta a vrut să tragă priponul din pământ. Lovitura a fost atât de puternică încât femeia a murit pe loc. Doi localnici care treceau prin zonă au găsit-o într-o baltă de sânge, fără suflare şi au chemat rudele.

Aceeaşi lovitură aplicată şi stăpânului

„Era plină toată de sânge pe faţă şi nu mai respira. Am sunat la Ambulanţă, dar nu a mai putut fi salvată“, a spus Silvia Vasile, nepoata bătrânei. Mai şocant este faptul că luni, acelaşi animal, şi-a băgat în spital şi stăpânul, după ce l-a lovit cu copita în umăr. Dumitru Savin (72 de ani) este internat la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean „Mavromati“, cu braţul drept dislocat.

Bătrânul nu ştie că soţia sa a fost ucisă de iapă. „Nu i-a fost dată vestea pentru că îl aşteaptă o operaţie grea şi, dată fiind vârsta înaintată, ne temem că va suferi un şoc“, a declarat doctorul Petre Rădăuceanu, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor. Oamenii nu vor să mai vadă animalul agresiv pe islazul satului pentru că se tem că va face o nouă victimă. „De atâta bine a luat-o razna. Bătrânii nu îl puneau la muncă. Nu a fost prima dată când i-a atacat“, a afirmat Ion Marangoci, localnic.

Iapa va fi dusă la abator de rudele speriate

Rudele familiei au afirmat că vor duce iapa la abator pentru a fi sacrificată. „Nimeni nu vrea în curte un cal atât de agresiv. Poate oricând să ucidă. E animal, nu ai ce-i face. Îl vom duce la abator până nu mai loveşte pe cineva. Trebuiau să scape de el, de anul trecut când l-a mai băgat o dată în spital pe bătrân. Le-a fost milă de animal, că îl creşteau de şapte ani“, a spus Mihai Savin, fratele victimei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite