Falsificatorii de carduri, monitorizaţi de poliţiştii botoşăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care au montatdispozitivul de clonare al cardului la BRD erau urmăriţi de anchetatori. În acest caz, fără precedent în Botoşani, sunt implicaţi un sucevean şi un localnic. Tinerii n-au apucat să fure banii clienţilor băncii.

Surse din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Botoşani ne-au declarat că falsificatorii erau filaţi de mai multă vreme, iar poliţiştii au acţionat înainte ca aceştia să reuşească să scoată vreun ban din conturile clienţilor.

Hoţii au fost prinşi în flagrant chiar în momentul în care încercau să recupereze aparatul instalat pe tastatura bancomatului. Vineri seară, după mai bine de cinci ore de filaj, unul dintre suspecţi, Cristian Vasile Motorga (30 de ani), din Suceava, a fost reţinut de oamenii legii. Complicele său, un botoşănean de 27 de ani, domicilait într-o comună din apropierea oraşului, a reuşit să fugă printre blocuri.

Sucevanul, care a mai fost condamnat pentru furt în Germania, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, iar amicul său este căutat şi acum.

Cum acţionau hoţii

Potrivit anchetatorilor, suspecţii instalau pe tastatura bancomatului un aparat special de acoperire a datelor de pe carduri, cunoscut sub denumirea de skimmer. Cu acest aparat, hoţii scanau toate cardurile care erau introduse în bancomat. Datele memorate urmau să fie folosite apoi pentru realizarea unor copii ale cardurilor.

Cu aceste clone, ei urmau să golească conturile clienţilor fie prin extrageri de numerar de la alte bancomate, fie cumpărau bunuri de valoare de la magazinele online. „Ancheta este în plină desfăşurare şi încercăm să-i identificăm pe toţi membrii reţelei. Am efectuat deja percheziţii la domiciliile unor suspecţi, însă deocamdată nu vă pot spune prea multe deoarece cercetările nu sunt definitivate“, a spus procurorul Aurel Simion, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Nu sunt reclamaţii de dispariţie a banilor

Acesta a adăugat că în zona respectivă sunt trei bancomate ale unor bănci care au şi camere de supraveghere şi că „acum trebuie să vizionăm toate imaginile înregistrate pentru a stabili identitatea tuturor suspecţilor“.
Conducerea Filialei BRD Botoşani susţine că nu a avut nicio reclamaţie din partea clienţilor săi privind dispariţia vreunei sume de bani de pe cardurile emise de bancă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite