Dispozitiv de clonare a cardurilor montat la un bancomat BRD din Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hoţii au filmat datele dar nu au reuşit să scoată banii. La această oră, procurorii urmăresc imaginile înregistrate de dispozitivul de clonare montat pe tastatura de la bancomat pentru a da de urma hoţilor.

Unul dintre falsificatori a fost prins şi arestat. Restul sunt daţi în urmărire. Opt ore de înregistrare sunt vizionate acum de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. Flimul a fost înregistrat sâmbătă prin dispozitivul electronic montat de falsificatorii care voiau să înregistreze informaţii de pe cardurile clienţilor ca să le cloneze." Aparatul era montat pe tastatură şi înregistra toate informaţiile legate de codul PIN şi cont"  a declarat Aurel Simion, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Procurorii au o muncă grea mai ales că  sute de oameni au trecut pe la bancomatul vizat de hoţi. Oricare dintre ei poate fi unul dintre suspecţii căutaţi în dosarul clonării cardurilor.

Unul dintre falsificatori, Ciprian Vasile Motorga( 30 ani)  din Suceava,  a fost prins în flagrant chiar când încerca să ridice dispozitivul.

Ei au montat dispozitivul sâmbătă în jurul amiezii iar seara, pe la ora 20.00, au venit să îl ridice. Noi am primit informaţia şi am stat la pândă toată ziua în zona indicată. Când i-am văzut că se apropie, ne-am dus peste ei. Doar pe unul  am reuşit să îl prindem. Ceilalţi au fugit cu o maşină de teren înmatriculată în Anglia spre Hudum iar acum îi căutăm", a spus unul dintre anchetatori.

Printre cei căutaţi se află şi un botoşănean de 27 de ani, condamnat pentru furt în Germania şi care are interdicţia de a mai intra în această ţară. Suceveanul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile refuză să  colaboreze cu anchetatorii: „ Nu doreşte să dea vreo declaraţie în acest sens", a spus Aurel Simion, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. 

Sistemul era simplu. Aparatul înregistra datele care, ulterior, erau prelucrate pentru clonarea cardurile şi golirea conturile clienţilor. Bancomatele BRD nu au fost oprite întrucât hoţii nu au reuşit să sustragă bani din conturile clienţilor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite