Facturi mai mari pentru apa rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un angajat Apa Grup verifică un apometru de la subsol
Un angajat Apa Grup verifică un apometru de la subsol

Şefii Apa Grup au conceput un nou regulament de facturare a apei reci consumate de botoşăneni. Noile reguli intră în vigoare din această lună, după ce vor fi verificaţi metrologic contorii montaţi la subsolurile blocurilor.

„Se va citi contorul de la casa scării şi se vor împărţi pierderile la fiecare consumator în parte. Eram singurii din ţară care nu facturau pierderile“, a precizat Marcel Georgescu, directorul Apa Grup.

Odată la trei luni, se va face regularizarea. Indexurile vor fi transmise lunar de către consumatori, iar corectitudinea datelor se va verifica trimestrial, gratuit, de către angajaţii Apa Grup. Clienţii care nu vor permite verificarea apometrelor vor primi amenzi de până la 1.000 de lei şi ar putea fi acţionaţi în judecată. Noul regulament aduce şi beneficii. Botoşănenii vor plăti doar cât consumă şi nu vor mai suporta pierderile din reţea şi apa meteorică.

Lunar, societatea înregistrează pierderi de 300.000 de lei din cauza instalaţiilor vechi, dar şi a faptului că locatarii nu declară consumul real de apă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite