FOTO Romii au întors pe dos la alegeri fosta sală de Consiliu a Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coji de seminţe, scaune răsturnate, chiştoace de ţigări, ambalaje de snacks, toate acestea se regăseau luni dimineaţă în fosta sală de Consiliu Local a Primăriei din strada Poştei. Aceasta după ce duminică acolo au avut loc alegerile pentru organizaţia municipală a Partidei Romilor Pro Europa.

Peste 200 de membri ai etniei au luat parte la scrutin într-o sală în care, în mod normal, atunci când se întruneau aleşii de la municipiu, intrau maxim 50 de persoane. Ca atare, inclusiv pe holurile şi scările clădirii, se regăseau aceleaşi mucuri şi coji de seminţe.

image

Reprezentanţii SC Locativa SA, societatea care administrează imobilul, au văzut dimineaţă în ce hal se află aceasta şi i-au contactat pe liderii formaţiunii pentru a face curăţenie. La faţa locului au sosit Jupiter Borcoi, cel care cu o zi în urmă fusese ales preşedinte şi căruia nu i se părea anormal cum arată sală şi o altă membră a etniei care se apucase de măturat.

image

„Când este şedinţă de Consiliu Local nu tot aşa este?" a întrebat Jupiter Borcoi, venit la Primărie cu un copil în braţe. Sala de şedinţe a fost cedată de „Locativa" fără nici un leu, iar administratorul unităţii Consiliului Local era mult mai deranjat de prezenţa unui jurnalist acolo decât de cum arată încăperea. „Cine v-a dat voie să intraţi aici?",  „Cine v-a dat telefon, cine v-a chemat?" „Vă rog să ieţi afară", „Puteţi să îl sunaţi şi pe primar",  au fost doar câteva dintre afirmaţiile lui Maricel Butnariuc.

image

Şefului judeţean al Partidei nu i s-a părut deplasat aspectul sălii de după şedinţă. „Şi la ăştia mai mari se întâmplă dintr-astea. La noi încă a fost frumos, cred că am fost primul oraş din ţară, a fost civilizat, nu cu zahăr şu ulei", a spus Gheorghe Borcoi, preşedinte judeţean Partida Romilor Pro Europa. La alegerile de duminică au candidat patru romi, Jupiter Borcoi fiind ales cu peste 50% din voturi.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite