FOTO Liveni-ul lui Enescu a renăscut după 130 de ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Opere ale maestrului au răsunat din pridvorul casei memoriale iar oameni de pretutindeni s-au adunat  pentru a-i aduce un pios omagiu. Nicicând Liveni-ul lui Enescu nu a fost mai viu, spun la artişti şi oameni simpli, deopotrivă.  

Casa mică ,de numai 77 de m.p, vizitată de o mână de oameni peste an, a prins viaţă astăzi când curtea s-a umplut de vizitatori iar muzicienii din cvartetul String, absolvenţi ai Conservatorului din Cluj şi Iaşi, au făcut ca întreaga curte să răsune de ariile compuse de mare compozitor George Enescu dar şi opere celebre semnate  J.S Bach, F. Kreisler sau Bela Bartok.

image

Oameni simpli, din sat, dar şi artişti veniţi din toate colţurile ţării s-au adunat astăzi la Liveni să îi aducă un omagiu lui George Enescu la împlinirea a 130 de ani de la naşterea sa.

image

Poetul Daniel Badale a împletit poeziile lui Eminescu dar şi versurile  lui Shakespeare, oferind publicului momente de relaxare şi contemplare. Publicul a vizitat casa mică în care şi-a petrecut Enescu primii ani ai copilăriei.

image

Acţiunea fost organizată de Asociaţia  Culturală "George Enescu" Botoşani în colaborare cu Centrul de Creaţie şi primăria localităţii George Enescu. Spectacolul este un preambul la manifestările incluse în tradiţionalul Festival Internaţional de Muzică "George Enescu" care va avea loc în luna septembrie.

image
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite