Emoţii mari şi în vămile din Botoşani după descinderile de la Siret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agentul Marius Ciobanu este unul dintre poliţiştii acuzaţi de contrabandă cu ţigări
Agentul Marius Ciobanu este unul dintre poliţiştii acuzaţi de contrabandă cu ţigări

Surse din rândul anchetatorilor susţin că procurorii DIICOT i-au luat în vizor pe vameşii şi poliţiştii de frontieră  botoşăneni. 39 de poliţişti de frontieră au fost cercetaţi prealabil in 2010 pentru trafic sau chiar contrabandă cu ţigări.

Citeşte şi:

Traficul cu ţigări din Ucraina s-a mutat de la Siret la Botoşani

Agentul Gabrile Leampă de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Româneşti şi agentul Marius Ciobanu de la SPF Rădăuţi Prut sunt cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări. Cei doi au intrat în atenţia procurorilor DIICOT, la sfârşitul anului trecut, în urma unor ample descinderi în localităţile de la graniţa cu Republica Moldova. Ambii sunt cercetaţi în stare de libertate. Cei doi sunt bănuiţi că fac parte din ample reţele specializate]n  traficul cu ţigări.

De asemenea, 27 de poliţişti de frontieră au fost sancţionaţi disciplinar în 2010. 18 poliţişti au fost analizaţi în Consiliul de disciplină, iar un număr de 51 poliţişti au fost atenţionaţi de către şeful IJPF Botoşani. Tot in 2010, 39 poliţişti au fost cercetaţi prealabil, cei mai mulţi dintre ei implicati in trafic sau chiar contrabandă cu ţigări.

Descinderile de ieri de la vama Siret le dau emoţii poliţiştilor botoşăneni ,mai ales că surse din rândul anchetatorilor susţin că se pregătesc acţiuni şi la graniţa cu Republica Moldova. Măsurile de securitate sunt sporite în cele cinci puncte de trecere a frontierei de est iar poliţiştii dau dovadă de „ vigilenţă maximă" . Aproape 1000 de poliţişti păzesc graniţa cu Basarabia numai în sectoarele din Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite