Botoşani: Teatrul „Eminescu“ deschide stagiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Teatrul „Eminescu“ deschide stagiunea
Botoşani: Teatrul „Eminescu“ deschide stagiunea

Manifestaţiile încep de astăzi, iar regizorul Radu Afrim vine, în premieră, cu piesa „Herr Paul“, jucată de trupa de teatru de la Piatra Neamţ.

Timp de şase zile, botoşănenii vor putea viziona piese de teatru, expoziţii de fotografie şi proiecţii de diaporame. Evenimentele se vor desfăşura în sălile teatrului,  în faţa Bisericii „Sf.  Gheorghe“ şi la cinema.  Astăzi, pe Pietonalul Unirii se va juca piesa „Ivan Turbincă“,de la ora 17.00, iar Teatrul de Păpuşi „Vasilache“ se va prezenta cu spectacolul „Povestiri de buzunar“.


„Continuăm cu «Viforul», realizarea unui proiect în care spectacolul se desfăşoară în perimetrul unei ctitorii a lui Ştefan cel Mare. Premiera a avut loc la Suceava, în interiorul Cetăţii de Scaun“, a afirmat Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu“.

Vin şi actorii de la Teatrul Naţional din Iaşi
Unul dintre cele mai mari evenimente ale acestei stagiuni este premiera piesei „Herr Paul“, regizată de Radu Afrim, care va fi jucată, în premieră, tot vineri, 25 septembrie, de la ora 20.00.

Sâmbătă, 26 septembrie, botoşănenii pot vedea fragmente din piesele scriitorului I. L. Caragiale, în foişorul din parcul central, începând cu ora 17.00, iar trupa de actori de la Teatrul Naţional din Iaşi va juca, în Sala Mare, de la ora 19.00, „Uciderea lui Gonzago“, în viziunea regizorului Andro Enukidze. „Teatrul vine în intenţia de a dezbate condiţia omului, de a găsi soluţiile de existenţă în condiţiile contemporane şi de a aduce o undă de optimism. Avem pe deplin sentimentul responsabilităţii faţă de comunitate“, a adăugat Apetrei.

„Apus de soare“ se joacă în biserică
Biserica „Sf. Gheorghe“ va găzdui piesa „Apus de soare“,  în regia lui Marius Rogojinschi, luni, de la ora 20.00. Zilele Teatrului vor fi marcate şi prin expoziţiile lui Emil Costân. De asemenea, la cinema vor fi proiecţii cu operele lui Ozolin Duşa, sâmbătă şi duminică, de la ora 20.00, respectiv 22.00. În programul manifestaţiilor este inclus şi concertul lui Vali Răcilă, duminică, la pizzeria La Strada.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite