Botoşani: Noi experimente pe bulevardul Eminescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Noi experimente pe bulevardul Eminescu
Botoşani: Noi experimente pe bulevardul Eminescu

Constructorii vor relua de la zero lucrările făcute de mântuială. Primăria spune că nu va cheltui niciun leu pentru noile reparaţii.

Modernizarea bulevardului Mihai Eminescu din municipiu a fost una dintre cele mai mari lucrări din ultimii zece ani şi a costat 10 milioane de lei. Firma Nova Construct din Iaşi a câştigat licitaţia şi a demarat lucrările la sfârşitul anului 2006.
Reabilitarea trotuarelor şi a străzii a durat aproape doi ani, timp în care bulevardul a fost închis circulaţiei pe câţiva kilometri. Interdicţiile au generat un adevărat haos atât în rândul şoferilor, cât şi al pietonilor care traversau pe unde apucau. „Nu mai aveai pe unde circula. Au blocat tot doi ani. Ni s-a cerut să avem răbdare ca să avem străzi europene“, a spus Viorel Muraru, taximetrist.

Haosul reîncepe de săptămâna viitoare
La mai puţin de un an de la recepţia făcută de primărie,  constructorul trebuie să reia lucrările. Pe multe dintre trotuare nu se mai poate circula pentru că asfaltul a cedat în cele câteva luni de folosinţă. Colorantul folosit de constructori pare să fi dus la distrugerea trotuarelor care arată acum mai rău decât înainte de reabilitare. Modernizarea acestora a fost efectuată de o firmă ieşeană, care a preluat în antrepriză contractul de la Nova Construct. Societatea este falimentară şi nu mai reface lucrările.

„Noi am încheiat contractul cu Nova Construct. Nu ne interesează cu cine au mai lucrat ei. Trebuie să refacă acum lucrările, dacă nu vor să piardă garanţia“, a spus Cătălin Alexa, viceprimarul municipiului Botoşani. Garanţia de bună execuţie se ridică la 500.000 de lei. Primăria nu va achita această sumă, iar firma ieşeană va trebui să refacă trotuarele în cel mai scurt timp.

Lucrările ar putea începe săptămâna viitoare, dar experimental, pentru a se verifica dacă noul covor asfaltic rezistă pe timpul iernii. Primăria a cerut ca lucrările să fie realizate doar pe câteva porţiuni din trotuare. Reluarea lucrărilor îi nemulţumeşte pe botoşăneni, care trebuie să suporte din nou şantierul deschis pe cea mai importantă arteră din oraş. „Au făcut trotuarele ca să fie făcute. Ne-au ţinut în mizerie doi ani pentu ca acum să o ia de la capăt. Asta e bătaie de joc pe banii noştri“, a spus Daniel Oniciuc, profesor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite