Botoşani: „Cafeaua domnului ministru“ se joacă în premieră la „Eminescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: „Cafeaua domnului ministru“ se joacă în premieră la „Eminescu“
Botoşani: „Cafeaua domnului ministru“ se joacă în premieră la „Eminescu“

Botoşănenii sunt invitaţi joi seară la teatru. În Sala Atelier a Teatrului „Mihai Eminescu“, de la ora 18.00, va avea loc premiera piesei „Cafeaua domnului ministru“. Comedia este

Botoşănenii sunt invitaţi joi seară la teatru. În Sala Atelier a Teatrului „Mihai Eminescu“, de la ora 18.00, va avea loc premiera piesei „Cafeaua domnului ministru“.


Comedia este scrisă de  Horia Gârbea, iar regia este semnată de Alexandru Avădănei. Piesa este un pamflet despre viaţa politică post-decembristă din România, iar acţiunea se desfăşoară de Ziua Europei, în cabinetul unui ministru.
Ideea spectacolului se apropie de piesele lui I. L. Caragiale şi adaptată zilelor noastre devine o comedie amară, bazată pe neputinţa şi situaţiile caraghioase ale unui ministru modern. În spectacol, ministrul, care este personajul principal, intră în panică neştiind ce are de făcut de Ziua Europei, unde şi când va depune coroana de flori şi mai ales ce culoare să aibă florile din jerbă.


Dialogurile cu Jeni, şefa de cabinet, sunt cele mai amuzante momente ale spectacolului. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Eduard Sandu, Irina Mititelu şi Floriţa Ţugui.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite