Botoşani: Elevi şi profesori eliminaţi din bacalaureat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Elevi şi profesori eliminaţi din bacalaureat!
Botoşani: Elevi şi profesori eliminaţi din bacalaureat!

Cinci elevi au fost eliminaţi din examen şi 12 au fost atenţionaţi după ce au fost prinşi copiind. Alături de ei, 12 profesori nu vor mai fi supraveghetori.

Din cei 3.444 de candidaţi înscrişi la proba profilului, au fost prezenţi 3.430, absentând 14. Cinci elevi au fost eliminaţi pentru că au fraudat examenul. Cei cinci elevi provin de la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” din Dorohoi.

„Cei cinci elevi erau în săli diferite, numai doi erau în aceeaşi sală. La Dorohoi s-a aplicat procedura în caz de fraudă. Au fost surprinşi la peste o oră şi jumătate de la începerea probei. Tentativa a fost clară. Sursele de copiere erau diverse, de la broşurile minuscule, până la foi din aşa numitele culegeri cu probele rezolvate”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct, Gheorghe Carmocanu, preşedintele comisiei judeţene de Bacalaureat.

Probleme au fost şi la Darabani, unde au fost surprinşi 12 elevi cu materiale de inspiraţie care putea să constituie fraudă în timpul examenului. Materialele au fost înlăturate din sălile de examen înainte de începerea probei.

„Conform metodologiei de examen tentativa de fraudă poate fi pedepsită cu până la eliminarea din examen. Deoarece subiectele nu erau distribuite în sală, s-a luat decizia de a fi îndepărtate materialele de inspiraţie şi elevilor respectivi li s-a permis continuarea probei. Este vorba de 12 candidaţi”, a menţionat Gheorghe Carmocanu

Alături de elevi 12 profesori supraveghetori au dat ieri note explicative după incidente. Supraveghetorii respectivi nu vor mai face parte, de azi, din comisiile de Bacalaureat.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite