Elena Udrea vine la Botoşani să semneze contractul pentru construirea unui parc regional de distracţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea va semna contractul pentru realizarea unui mega parc de agrement
Elena Udrea va semna contractul pentru realizarea unui mega parc de agrement

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului este aşteptat  miercuri la Botoşani pentru a semna mai multe contracte privind execuţia unor lucrări în judeţ. Printre lucrări se află şi Parcului Regional de Agrement Cornişa, care va costa aproape 23 milioane de euro .

Autorităţile locale au confirmat vizita ministrului Elena Udrea care este aşteptat să ajungă la Botoşani miercuri, în jurul orei 15.00. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului va semna contractul pentru zona de agrement Cornişa din Botoşani şi un  proiect din cadrul unui program  de dezvoltare urbană pentru municipiul Dorohoi.

"După ce contractul Cornişa va  fi semnat, urmează să întocmim caietele de sarcici şi în cel mult o lună de zile să demarăm procedurile pentru licitarea lucrărilor", a spus viceprimarul Cătălin Alexa.  

Parcul regional vizează fonduri europene deosebit de consistente şi constă în transformarea versantului Cornişa de la marginea oraşului într-o zonă de agrement care să includă patru bazine de înot, terenuri de sport, de carting, amenajări tip picnic şi multe alte modalităţi de recreere şi distracţie cu totul inedite în peisajul botoşănean.

Pe dealul Cornişei va fi amenajat singurul râu artificial din ţară, omologat olimpic pentru rafting, şi o saună siberiană cu iglu de gheaţă. Edilii se gândesc chiar să găzduiască pe râul artificial competiţii europene de rafting, iar în patinoarul, prevăzut a fi construit, o etapă olimpică de curling.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite