Elena Udrea trimite 10 milioane de euro la Botoşani pentru construirea unui parc de distracţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul a fost semnat ieri la Bucureşti iar banii vor fi acordaţi în tranşe în următorii trei ani. Elena Udrea s-a arătat interesată de Aqua Parc-ul ce se va întinde pe 48 de hectare de teren.

Parcul regional de agrement turistic şi sportiv va fi construit pe terenurile de la marginea oraşului, în zona numită Cornişa.

O piscină exterioară de peste de 3000de metri pătraţi,  bazine interioare pentru copii de aproape 400 metri pătraţi, vestiare cu o capacitate de peste 500 de persoane,  dar şi bazine cu tobogane pentru copii cu vârste cuprinse între 0 şi 5 ani vor fi construite în zonă.

Saună finlandeză, saună cu aburi, saună pentru aromoterapie, sauna pentru terapie cu ioni de sare, sală pentru masaj de relaxare sau infrumuseţare, pentru masaj vichy, hidromasaj, hidroterapie şi detoxifiere, relaxare, duşuri scoţiene, duşuri rustice, duşuri alternative (cromo-aromo-melo terapie combinata cu hidroterapie), băi soc cu apă răcită, grotă cu zăpadă, solar vertical şi solar orizontal sunt prevăzute în acest proiect inedit.

Citeşte şi:

Botoşani: Aqua Parc şi la Cornişa

Botoşani: Autorităţile centrale, încântate de Complexul Aqua Parc de la Cornişa

Zona de plajă va acoperi 6000 mp şi va fi dotată cu tot necesarul, respectiv duşuri cu apa caldă, şezlonguri, măsuţe şi  umbreluţe

Apa din piscină va fi incalzită cu consumuri energetice foarte mici  datorită panourilor solare, permitand astfel extinderea perioadei de folosire la 4-5 luni pe an.

Vom construi de asemenea în interior un patinoar cu arenă care va fi folosit tot timpul anului. Vrem să mai construi patru terenuri de tenis pe o suprafaţă de peste 5000 de metri pătraţi", a spus primarul municipiului, Cătălin Mugurel Flutur care a semnat ieri contractul de finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Elena Udrea s-a arătat extrem de interesată de acest proiect, cel mai mare din ţară, care prevede şi un râu artifcial  de 250 de metri pentru kayak sau canoe slalom , sau plimbări cu barca ori hidrobicileta. „ Banii vor veni în tranşe în următoarele 30 de luni.  peste o lună vom începe lucrările în zonă. Vom băga buldozele pentru pregătirea terenului şi vom muta reţeaua de electricitate. Rămâne să organizăm licitaţia pentru efectuarea lucrărilor şi sperăm ca piscinele să fie gata anul viitor", a mai spus edilul şef.

Detalii despre subiect mâine în Adevărul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite