El a supravieţuit şase zile pe un ger cumplit: Şi-a băut urina şi a mâncat coji de cartofi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătrânul de 72 de ani şi-a rupt piciorul drept din şold şi a rămas imobilizat la podea o săptămână. Zadarnic a strigat după ajutor. Nimeni nu l-a auzit. Abia în această dimineaţă, un vecin l-a găsit aproape inconştient şi a sunat la 112.

Supravieţuitorul este Petru Moşneagu, un bătrân din localitatea Broscăuţi( jud. Botoşani).  Momentele de agonie au început pe 25 ianuarie şi au durat până în această dimineaţă când a fost dus de ambulanţieri la spital. În toată această perioadă temperaturile au coborât  până la -20 de grade.

 Omul locuieşte singur într-o casă de la marginea localităţii. Momentele de agonie le-a trăit în ultimele şase zile, de pe 25 ianuarie până azi, perioadă în care temperaturile au coborât la -14 grade ziua iar noaptea la -20. Omul a alunecat pe podea când încerca să aprindă focul în sobă şi nu s-a mai putut ridica. Piciorul drept i s-a rupt din şold şi orice încercare a a se deplasa a fost zadarnică.

Dincolo de durerile crâncene, omul a trebuit să îndure şi gerul cumplit timp de o săptămână. Pentru că nu se putea mişca, nu a reuşit să arunce un lemn în sobă ca să încălzească locuinţa. „Am zăcut acolo ca un cîine şase zile. Am tot strigat să mă ajute cineva dar nu a venit nimeni", a spus bătrânul.

 Bătrânul a prins războiul şi a fost învăţat cu greutăţile. Aşa că a luptat să supravieţuiască. „ Era atât de frig în casă că abia mai putea respira. M-am întins cât am putut şi am tras un covor şi mi l-am pus pe piept. Ca să nu mor de sete mi-am băut urina. De mâncat, am mâncat cojile de cartofi pe care le-am pregătit pentru porci. Aşa am rezistat până au dat de mine" , a spus Petru Mosneagu.

Vecinii , care nu l-au mai zărit de o săptămână, şi-au dat seama că s-a întâmplat ceva rău aşa că au intrat peste el în casă. Acolo l-au găsit aproape mort şi au sunat la 112. Un echipaj de la Salvare l-a preluat şi l-a dus la spital. „ Este uimitor că a supravieţuit. În casă nu cred că erau mai mult de zero grade după cum povesteşte el. Este puternic deshidratat şi prezintă semne de degerare la nivelul membrelor", a spus dr. Radu Malancea, medic ortoped Spitalul Judeţean Botoşani.

Bătrânul rămâne sub supravegherea medicilor. Alte 20 de persoane au ajuns la spital în ultimele patru zile cu degerături severe din cauza gerului. Printre ei şi un bărbat din localitatea Hăneşti care a stat într-o colibă opt zile iar medicii iau în calcul amputarea membrelor inferioare.

 Citeşte şi: 

FOTO Ger cumplit la graniţa de est a ţării.Vezi cum rezistă poliţiştii de frontieră la -25 de grade Celsius 

 Gerul năprasnic a făcut prima victimă: Un bărbat de 42 de ani a murit îngheţat la -22 de grade Celsius

FOTO Vezi cum s-au aventurat unii la drum la -20 de grade Celsius! 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite