Botoşani: Afacere păguboasă pe banii statului la ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Centralele de bloc de la ANL sunt ţinute de decor la subsol
Botoşani: Centralele de bloc de la ANL sunt ţinute de decor la subsol

33 de centrale termice de bloc cu o capacitate a boilerului de 1500 de litri au fost montate la subsolul primelor blocuri ANL construite la Botoşani în cartierele Bucovina şi Cişmea.

 Statul a plătit la acea vreme echivalentul a 100.000 de lei pentru fiecare centrală de bloc. O investiţie uriaşă care se ridică la 3,3 milioane de lei motivată de faptul că noile cartiere nu puteau fi racordate la reţeau de termoficare a oraşului.

10 scări de bloc din cartierele Bucovina şi Cişmea au renunţat total la centrala de bloc după ce chiriaşii şi-au montat centrale de apartament. În alte 17 scări ANL, centralele mai sunt folosite de un sfert dintre chiriaşi care plătesc facturi uriaşe de nevoie.

" Din 12 familii doar 3-4 mai folosesc centrala de bloc pentru că nu au avut bani să îşi ia una de aparatament dar vor renunţa şi ei pentru că centrala merge la aceeaşi capacitate iar consumul se împarte între ei. Cheltutielile sunt uriaşe şi nejustificate" a spus Ion Balan, administrator Asociaţie ANL. Doar şase scări de bloc mai sunt încălzite de centralele de la subsol.

Află mai multe despreafacerea cu centralele de la ANL, sâmbătă în Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite