Drama unei mame pe patul de spital în Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 41 de ani îi acuză pe medici că au aşteptat ca pruncul să-i moară în pântece ca să o bage în sala de naşteri. Corina Bejenaru, de 41 de ani, din localitatea Săveni, a ajuns acum o săptămână la Maternitatea Botoşani cu dureri cumplite.

Femeia era convinsă că i-a venit sorocul, mai ales că a mai trecut printr-o experienţă de acest gen în urmă cu 17 ani, când a născut o fată.
„Am venit la spital să nasc, dar medicii au spus că nu este momentul. M-au internat şi mi-au spus că trebuie să aştept“
, a spus femeia. La două zile de la internare, durerile cumplite au revenit, iar Corina Bejenaru a chemat în ajutor medicul.


Sfaturi de la medic


„Miercuri noapte am început să sângerez puternic. Aveam nişte dureri cumplite de credeam că am să mor. Cu ultimele puteri am cerut asistentei să cheme medicul. Doamna doctor Oprişanu mi-a spus că e normal ce mi se întâmplă şi m-a sfătuit să mă plimb pe hol cu mătura după mine şi să urc etajele ca să îmi provoc naşterea“, susţine femeia. Încă două zile a mai suportat femeia chinurile cumplite pentru ca abia vineri noapte să fie dusă în sala de naşteri, unde medicii i-au făcut cezariană.


„Stăteam pe masă şi vedeam la aparat cum inima copilului meu bate tot mai încet. Nu vă imaginaţi ce am simţit atunci! Am presimţit că nu va rezista“, a mai spus femeia care a adus pe lume, sâmbătă dimineaţă, un băieţel de 3.500 de grame mort. Medicii se apără şi spun că au intervenit conform procedurii. „Noi nu puteam interveni înainte de a-i veni sorocul. Când a prezentat dinamica naşterii şi a fost în travaliu declanşat am intervenit. Am procedat corect şi nu avem de ce să fim acuzaţi“, a declarat Dorin Şcladan, medic obstetrician la Maternitatea din Botoşani.


Rezultatele necropsiei, efectuată ieri, arată că bebeluşul a murit din cauza ficatului şi a splinei mărite. Acest lucru a fost cauzat, spun specialiştii, de incompatibilitatea dintre RH-ul mamei şi cel al pruncului. Mai exact, mama are RH negativ, iar pruncul avea RH pozitiv. „Dacă se ştia din timp acest lucru, poate se putea interveni. Ori mama nu a spus ce fel de RH are“, a mai spus medicul Şcladan. Femeia va fi externată peste trei zile de la Maternitatea din Botoşani şi va merge la Colegiul Medicilor să-i reclame pe doctorii care au asistat-o la naştere. Poliţiştii au deschis şi ei o anchetă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite