Botoşani: Două incendii de vegetaţie uscată în mai puţin de 15 minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Două incendii de vegetaţie uscată în mai puţin de 15 minute
Botoşani: Două incendii de vegetaţie uscată în mai puţin de 15 minute

Pompierii botoşăneni au intervenit ieri pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată izbucnite în comunele Ungureni şi Dersca.

Primul incediu a fost sesizat de paznicul unei ferme agricole din comuna Unrgureni care a solicitat sprijin pompierilor pentru stingerea unui incendiu de mirişte izbucnit pe tarlaua „La Steaua”. Bărbatul era îngrijorat că flăcările s-ar putea extinde din cauza vântului la culturile agricole din apropiere. Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani s-a deplasat în cel mai scurt timp posibil la locul indicat şi a reuşit să stingă incendiul în mai puţin de o oră.

Flăcările au distrus vegetaţia uscată de pe trei hectare. Suprafaţa incendiată ar fi fost mult mai mare dacă paznicul nu ar fi realizat fâşii arate înaintea frontului de propagare a flăcărilor. Incendiul a fost provocat cel mai probabil de jocul copiilor cu focul.

Dupa un sfert de oră, mai mulţi locuitori din comuna Dersca au cerut ajutorul pompierilor după ce au observat că gospodăriile le sunt ameninţate de flăcările care mistuiau vegetaţia uscată de pe un teren din apropierea gospodăriilor lor.

Şase pompieri din cadrul Detaşamentului Dorohoi şi şapte membrii ai serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă au acţionat mai bine de jumătate de oră pentru stingerea incendiului . A ars vegetaţia uscată de pe trei hectare. Cauza probabilă a incendiului a constituit-o un rest de ţigară aprinsă aruncată la întâmplare de un trecător.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite