Botoşani: Două surori muşcate de câinele unui poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetele de 3, respectiv 7 ani au ajuns la spital cu răni grave la cap, mâini şi picioare

Copilele au fost muşcate de câinele scăpat din curtea poliţistului, aseară în jurul orei 18.00, când au ieşit dintr-un magazin de unde şi-au cumpărat îngheţată.

Câinele, un ciobănesc german de şapte ani, a scăpat din ţarcul unde este ţinut de către proprietar aseară, în jurul orei 18.00. A plecat ţintă către cele două surori, care nu au mai avut nicio scăpare.

Internate la Chirurgie

Fetele au ajuns direct la Secţia de Chirurgie a Spitalului de Pediatrie, cu multiple plăgi la nivelul capului şi al picioarelor. Martorii au povestit că doi tineri care se aflau în apropierea magazinului au văzut câinele şi l-au lovit cu o bucată de lemn pentru a scăpa cele două fetiţe.

„Mergeam şi eu la magazin şi am văzut câinele lup când le-a atacat. Prima dată pe cea mai mare, care era plină de sânge la cap, mâini şi picioare. Am luat un par şi am început să lovesc câinele. Apucase să o muşte şi pe cea mică", ne-a spus Ovidiu Ciobanu, unul dintre salvatorii celor două micuţe. Fetele se află acum internate la Spitalul de Pediatrie, însă potrivit medicilor vor rămâne cu semne în urma muşcăturilor şi vor avea nevoie şi de consiliere psihologică.

Ciobănescu german este al agentului principal de circulaţie Viorel Anton, care în momentul incidentului se afla în misiune pe raza judeţului Botoşani. „Nu-mi explic cum s-a întâmplat aşa ceva. Câinele nu a mai muşcat pe nimeni până acum şi este ţinut în curtea din spatele casei într-un ţarc înalt de doi metri, care este închis cu lacăt. Pe mine m-a anunţat fiul cel mare de cele întâmplate. Băiatul a şi fugit după câine în momentul în care a auzit ţipetele fetelor", ne-a declarat Viorel Anton, proprietarul câinelui.

Locatarii din zonă au declarat că nu este pentru prima dată când câinele poliţistului reuşeşte să scape din curte. El a mai fost văzut în apropierea magazinului unde a avut loc atacul, însă nu a fost până acum
agresiv.

Cartier plin de copii

Incidentul s-a produs la câţiva metri de cele două cartiere ANL din zona Bucovina. În momentul atacului, majoritatea copiilor se aflau la joacă şi oricare dintre ei putea deveni victimă.

„La noi e plin de câini. Au venit hingherii zilele trecute, însă au luat numai puii. Pe cei mari i-au lăsat în pace. Aşa ceva nu trebuie iertat, iar cel vinovat trebuie să plătească pentru că a lăsat un asemenea câine periculos nesupravegheat", a declarat Cătălin Ignat.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite