Donează sânge ca să aibă bani de cadouri pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60 de persoane s-au prezentat zilnic în ultima perioadă la Centrul de Transfuzii din Botoşani pentru a dona sânge. Numărul este de trei ori mai mare decât media obişnuită.

De la începutul săptămânii, aproape 200 de persoane cu venituri mici au donat sânge în schimbul celor şapte  tichete de masă în valoare de 61 de lei. Fiecare dintre aceştia a donat câte 450 de mililitri de sânge, care va fi distribuit spitalelor în următoarea perioadă.

Majoritatea sunt donatori cu grupa A2 şi O, cunoscuţi ai Centrul de Transfuzii. Cei mai mulţi sunt sărmani din mediul rural. „Luna aceasta m-au disponibilizat. Soţia nu lucrează, iar la ţară e greu cu banii. Am dat sânge, iar cu tichetele primite cumpăr carne de porc“, a spus Gigă Preda, localnic din Joldeşti. Alţii vor să cumpere cadouri pentru copii. „Donez o dată la două luni ca să mai am un ban în buzunar. Acum vreau să le cumpăr ceva copiilor mei de Crăciun din tichetele primite“, a spus Vasilica Daniliuc.

Angajaţii Centrului de Transfuzii şi-au făcut deja un stoc de sânge pentru perioada Sărbătorilor, când cererea spitalelor va fi mare. „Tot timpul de Sărbători, spitalele au nevoie de sânge mai mult decât de obicei şi credem că vom putea onora toate cererile“, a spus Parascheva Temneanu, şeful Centrului de Transfuzii.

Cele mai multe cereri vin din partea Spitalului Judeţean, care se aşteaptă la o avalanşă de bolnavi imediat după Crăciun.
„Anul trecut veneau ca pe bandă accidentaţi ori bătuţi. Cererea de sânge a fost mare şi a fost necesar să apelăm şi la colegii din alte judeţe“, a spus medicul Petre Rădăuceanu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite