UPDATE Vameşi duşi în cătuşe la arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT Suceava au dispus începerea urmăririi penale faţă de 13 persoane, nouă vameşi de la Biroul Vamal Stânca-Costeşti din judeţul Botoşani, alţi trei civili, acestea fiind cercetate pentru contrabandă cu produse accizabile provenite din Ucraina

UPDATE Ora 13.10 Alte 13 persoane, vameşi şi civili, sunt cercetaţi penal în acest dosar. „ Cercetările sunt continuate de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava - SIF - Biroul Fraude Vamale, în colaborare cu structurile specializate, sub coordonarea DIICOT Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunilor abuz în serviciu contra intereselor publice, constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă", se arată într-un comunicat al DIICOT Suceava.

FOTO-VIDEO Vameşii săltaţi de mascaţii DIICOT

Ora 13.00 În urma celor 14 percheziţii efectuate la Dorohoi, în Botoşani dar şi la Biroul Vamal Stânca au fost ridicate 20.805 pachete ţigarete de provenienţă extracomunitară, sume de bani în lei şi valută, carburant, telefoane mobile, cartele SIM, băuturi alcoolice ambalate şi vrac. De asemenea, au fost ridicate 4 autovehicule şi 7 unităţi de calculator.

Vezi imagini de la percheziţiile de astă noapte!

 Ora 12.10 Andrei Corneschi şi Constantin Humă, se pare că sunt cei doi vameşi care au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore, cu puţin timp în urmă. Reţinut a fost şi un civil dar, ulterior, procuroriii DIICOT Suceava au decis ca acesta să fie eliberat şi trimis la Botoşani cu interdicţia de a nu părăsi localitatea.

Citeşte şi: Contrabandă cu ţigări de Basarabia sub nasul procurorilor DIICOT! 

Alţi trei vameşi, suspectaţi de implicare în contrabanda cu ţigări, sunt cercetaţi în libertate. Mai mult, cei trei s-ar fi întors în această dimineaţă la muncă, la Biroul Vamal Stânca. Patru vameşi şi doi civili sunt încă audiaţi. Printre cei 13 suspecţi, faţă de care s-a început urmărirea penală.

Ordonanţele de reţinere pentru 24 de ore au fost emise în această dimineaţă. În jurul orei 14.00,  cei doi vameşi vor ajunge în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru asociere în grup infracţional organizat şi contrabandă.

Vom reveni cu detalii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite