Botoşani: Doi copii au ajuns cu răni grave la spital după ce au fost muscaţi de un câine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doua fetiţe de trei, respectiv şapte ani au plecat la magazinul din cartierul ANL Bucovina să îşi cumpere îngheţată, însă au ajuns la spital cu muşcături la nivelul feţei şi al membrelor.

Câinele, un ciobanesc german de şapte ani a scăpat din ţarcul unde este ţinut de către proprietar, duminică în jurul orelor 18. A plecat ţintă către cele două fetițe care nu au mai avut nicio scăpare. Fetiţa mai mică ajuns direct în sala de operaţie cu multiple plăgi deschise la nivelul capului şi al membrelor inferioare. Martorii au povestit că doi tineri ce se aflau în apropierea magazinului au văzut câinele şi l-au lovit cu o rangă metalică pentru a scăpa cele două fetiţe.

Câine de poliţist

Câinele aparţine agentului de circulaţie Viorel Anton, care în momentul incidentului se afla în misiune pe raza judeţului Botoşani.

"Nu îmi explic cum s-a întâmplat așa ceva. Câinele nu a mai muşcat pe nimeni până acum şi este ţinut în curtea din spatele casei într-un ţarc înalt de doi metri, care este închis cu lacăt. Pe mine m-a anunţat fiul cel mare de cele întâmplate care a şi fugit după câine în momentul în care a auzit ţipetele fetelor", a declarat Viorel Anton, proprietarul câinelui.

Cartier plin de copii

Incidentul s-a produs la câţiva metri de cele două cartiere ANL din zona Bucovina. În momentul atacului câinelui majoritatea copiilor se aflau la joacă afară şi oricare dintre ei putea deveni victima câinelui.

"La noi e plin de câini. Au venit hingherii zilele trecute însă au luat numai puii de câini. Pe cei mari i-au lăsat în pace. Aşa ceva nu trebuie iertat, iar cel vinovat trebuie să plătească pentru că a lăsat un asemenea câine periculos nesupravegheat",  a declarat Cătălin Ignat.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite