Doctoriţa Tănăsache şi-a ridicat în cap toţi medicii de la Maternitatea Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Rodica Tănăsache
Medicul Rodica Tănăsache

Acuzaţiile dure lansate de şefa secţiei de neonatologie a Spitalului de Obstretică şi Ginecologie nu au rămas fără ecou. Absolut toţi medicii vor ca Rodica Tănăsache să fie trasă la răspundere pentru că i-a denigrat şi a lezat imaginea unităţii medicale., susţine conducerea spitalului.

Cei 12 medici obstreticieni ai Maternităţii Botoşani au reclamat-o pe colega lor Rodica Tănăsache la Consiliul de Etică şi cer ca şefa secţiei de neonatologie să răspundă pentru acuzaţiile aduse cadrelor medicale şi spitalului. „ Doamna doctor era de gardă pe 29 septembrie şi a plecat la Consiliul Judeţean fără învoire ca să îşi denigreze colegii şi unitatea la care lucrează. Toţi medicii au semnat o petiţie prin care spun că au fost denigraţi de medicul Tănăsache care ne-a acuzat că am transformat unitatea într-un a privată şi nu facem servicii de calitate. Imaginaţi-vă ce impact au astfel de declaraţii asupra pacienţilor", a declarat dr. Maria Olaru, directorul Maternităţii Botoşani.

Consiliul de Etică va analiza situaţie şi va lua măsurile administrative care se impun. Totodată, şefa secţiei de neontalogie va trebui să dea explicaţii cu privire la internarea unui bebeluş de opt zile  pe care l-a internat  cu două zile înainte de scandalul de la Consiliul Judeţean „ Copilul a fost externat din Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi. Trebuia internat la Spitalul de Pediatrie, nu la Maternitate. Şi ma grav este că medicul Tănăsache l-a internat pe secţia unde ajung copiii născuţi prin cezariană fără să ia în calcul că ar putea apărea microbi care ar fi putut pune în pericol viaţa nou-născuţilor. L-a internat seara şi a doua zi la externat iar noi nu putem deconta serviciile la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate", a mai spus managerul Maternităţii Botoşani care va imputa toate aceste cheltuieli doctoriţei Tănăsache.

În replică, medicul anchetat administrativ îşi acuză şefa că este înapoiată. „ Nu avem ce discuta partea medicală cu relaţii de la Olaru( n.r Maria Olaru, directorul Maternităţii Botoşani) care este în urmă cu un secol", a declarat dr. Rodica Tănăsache, şefa secţiei de neonatologie care a refuzat să comenteze acuzaţiile care i se aduc.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite