Doctor anchetat pentru că şi-a ponegrit colegii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Tănăsache, medic la Maternitatea Botoşani, trebuie să-şi argumenteze acuzaţiile
Rodica Tănăsache, medic la Maternitatea Botoşani, trebuie să-şi argumenteze acuzaţiile

Rodica Tănăsache, şefa Secţiei de Neonatologie din Maternitatea Botoşani, este chemată în faţa Comisiei de Etică pentru că a făcut acuzaţii dure la adresa medicilor din spital în faţa şefilor judeţului.

Şefa Secţiei de Neonatologie a Maternităţii Botoşani, Rodica Tănăsache, a provocat un adevărat scandal după ce a declarat public că la unitatea medicală unde lucrează nu se desfăşoară un act medical de calitate.

Acuzaţiile dure au fost făcute de doctoriţa Rodica Tănăsache la sfârşitul lunii septembrie, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean în care aleşii trebuiau să se pronunţe cu privire la comasarea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie cu Spitalul Judeţean Botoşani.

„De doi ani, în Maternitatea Botoşani nu se desfăşoară un act medical de calitate. Există interese personale ale medicilor obstetricieni, care au transformat Maternitatea într-o unitate privată“, declara Rodica Tănăsache pe 29 septembrie.

Petiţie anti-Tănăsache
Acuzaţiile sale nu au rămas fără ecou. „Toţi medicii obestetricieni au semnat o petiţie în care o acuză pe Rodica Tănăsache de denigrare. Am luat act de aceste nemulţumiri şi am sesizat Consiliul de Etică pentru că nu este normal ca un medic să îşi denigreze colegii şi instituţia la care lucrează. Imaginaţi-vă ce impact au astfel de declaraţii asupra pacienţilor“, a spus medicul Maria Olaru, directorul Maternităţii Botoşani.

La şedinţă în timpul serviciului
Ancheta este la început. Medicul a fost chemat să dea explicaţii cu privire la denunţul public. Mai mult, doctoriţa va trebui să explice de ce a plecat de la locul de muncă nejustificat pentru a participa la acea şedinţă de Consiliu Judeţean (CJ). „Doamna doctor era de gardă. Şi-a abandonat pacienţii şi a plecat la CJ ca să-şi denigreze colegii. N-a fost desemnată să participe la acea şedinţă, nu face parte din sindicat şi nici nu a fost învoită“, a mai spus Maria Olaru.

Reclamaţii de la pacienţi
Explicaţii este aşteptată să dea conducerii unităţii şi pentru internarea unui copil bolnav de icter pe o secţie a spitalului alături de nou-născuţi, cu riscul îmbolnăvirii lor. Doctoriţa este acuzată că a încălcat protocolul şi a pus în pericol viaţa bebeluşilor abia veniţi pe lume. Şefii îi vor imputa doctoriţei şi cheltuielile privind internarea acestui copil întrucât Casa de Asigurări de Sănătate nu decontează aceste cheltuieli.

Rodica Tănăsache a refuzat să facă orice comentariu legat de anchetă. În ceea ce priveşte acuzaţiile legate de activitatea profesională, doctoriţa şi-a atacat şefa. „N-avem ce discuta despre partea medicală cu relaţii de la Olaru (n. r. - Maria Olaru, directorul Maternităţii) care este în urmă cu un secol“, a declarat doctoriţa. Pe numele său sunt şi trei reclamaţii din partea pacienţilor, anchetate de Colegiul Medicilor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite