FOTO Disperare într-un spital din România: Cadrele medicale aprind lumânări ca să nu-şi piardă locurile de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se întâmplă la Maternitatea Botoşani, un spital de elită din România unde se fac în premieră naşteri sub apă.  Cadrele medicale şi pacienţii se roagă zilnic la capela din incinta unităţii ca spitalul să scape de comasarea care le-ar putea aduce şomajul.

„Să ne unim rugăciunile pentru salvarea acestui spital şi a locurilor noastre de muncă" este apelul postat de preotul Maternităţii Botoşani pe pereţii spitalului de când isteria comasării unităţilor medicale a cuprins România.

image

Angajat al Maternităţii Botoşani, preotul Vasile Burlacu a înţeles care sunt dezavantajele transformării unităţii în secţie a Spitalului Judeţean Botoşani şi speră ca divinitatea să salveze spitalul. „ Fiecare dintre noi să ne rugăm Maicii Domnului, citind în fecare seară, între orele 22-23.00, acatistul Maicii Domnului  cerându-i ajutorul în aceste momente grele şi hotărâtoare pentru acest spital, dar şi pentru viaţa şi famiile noastre", este mesajul transmis de preot cadrelor medicale şi pacientelor internate în această unitate medicală.

image

Disperarea i-a mobilizat pe toţi, cadre medicale, gravide şi lehuze deopotrivă „ Dacă ne comasează, eu sunt prima care plec acasă pentru că sunt bătrână.  Muncesc în spital de la înfiinţare, de 28 de ani. Mă rog zi de zi să ne lase în pace ca să apuc şi eu să mânânc din pensie după o viaţă de muncă", a spus Mărioara Achiţei( foto jos),  infirmieră la Maternitatea Botoşani.

image

Cu rugăciuni vin şi pacientele Maternităţii care se tem că spitalul va primi bani mai puţin după comasare şi vor fi mai puţini angajaţi care să le îngrijească. „ Este un spital de elită şi aşa trebuie să rămână. Ne rugăm să nu îl transforme în secţie pentru că vor fi probleme mari, mai puţine paturi şi servicii mai proaste în lipsa banilor", a spus Alexandra Cichinschi, una dintre gravidele care merge zilnic la capelă să se roage după ce a citit apelul preotului.

Detalii despre subiect, joi în ziarul ADEVĂRUL

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite