Direcţia de Sănătate Publică Botoşani va fi dată în judecată pentru clasificarea spitalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul este făcut de conducerea spitalului care se va adresa instanţei dacă Maternitatea va primi categoria V. Judeţul pierde bani mulţi pentru că nu s-a propus trecerea celor trei spitale în categoria II , după modelul Bihorului.

Includerea Maternităţii Botoşani,a Spitalului de Pediatrie şi celui de Psihiatrie în categoria II, cel puţin până la sfârşitul anului, ar atrage fonduri importante pentru judeţ crede managerul Spitalului de Obstretică şi Ginecologie care dă ca exemplu situaţia din judeţul Bihor unde s-a procedat în acest fel.

 „ Direcţia de Sănătate Publică din Bihor a gîndit în interesul judeţului care atrage astfel fonduri importante. Să ne lase să fim de categoria II măcar până la sfârşitul anului ca să demonstrăm de ce suntem în stare, apoi să decidă.  Dacă ne comasează , nici Judeţeanul şi nici noi nu vom primi bani suficienţi ", a spus dr. Maria Olaru, directorul Maternităţii Botoşani care a anunţat în exclusivitate pentru Adevărul de Seară că va acţiona în judecată Direcţia de Sănătate Publică Botoşani dacă spitalul va primi categoria V, după clasificare.

Şefii judeţului au anunţat astăzi că vor pune iar proiectul comasării în dezbatere. Argumentul preşedintelui Consiliului Judeţean este acela că refuzul comasării a adus spitalelor un prejudiciu de 18% din finanţare."Este o prostie. Cum au făcut ei calculul acesta?",a mai spus directorul Maternităţii Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite