Direcţia Sanitară Botoşani a deschis o anchetă în cazul toxiinfecţiei de la Ipoteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii sunt rezervaţi să afirme care a fost sursa toxiinfecţiei, mai ales că analizele de laborator nu sunt încă finalizate. Toate persoanele care au ajuns ieri la spital se simt acum bine.

Reamintim că sâmbătă dimineaţă, nouă studenţi care participă la tabăra de creaţie"Academia Itinerante" din Ipoteşti  au ajuns la spital acuzând greţuri şi vărsături după ce au servit ciulama de coiperci cu smântână comandată, în sistem catering, de la un restaurant din Cucorăni.

Citeşte şi:

Toxiinfecţie alimentară în tabăra de creaţie de la Ipoteşti

Reprezentanţii DSV spun însă că trebuiau să fie anunţaţi de prezenţa unui grup de studenţi în tabără da creaţie de la Ipoteşti. Mai mult ei spun că nu este pentru prima oară când cei de la Memorialul Ipoteşti nu informează autorităţile sanitare că organizează astfel de activităţi. 

"Deşi a fost organizată această tabără pe noi nu ne-a anunţat nimeni deşi erau obligaţi cei de la Memorialul Ipoteşti să o facă întrucât era vorba de o colectivitate de studenţi cazată acolo. Mâncarea era adusă de la Popasul Cucorăni în condiţii optime şi servită în tabără într-o sală de mese improvizată  şi de personal necalificat. Problema este că nu ştim care este sursa toxiinfecţiei pentru că studenţii au mâncat şi la Mânăstirea Vorona, apoi băut apă de la un izvor şi au mâncat diferite fructe culese pe drum de prin pomi. ",  a declarat Stela Creţu, directorul adjunct al DSP Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite