Deţinuţii scot bani frumoşi din termoficarea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

100.000 de lei este nota de plată pe care Modern Calor trebuie să o plătească Penitenciarului Botoşani pentru munca depusă de deţinuţi la înlocuirea conductelor.

Contractul pentru reabilitare a sistemului de termoficare a oraşului este încheiat pe şapte luni. Până la sfârşitul anului 20 de deţinuţi vor lucra cot la cot cu firmele de construcţii pentru înlocuirea conductelor vechi.

15.000 de lei plăteşte societatea Modern Calor lunar pentru munca deţinuţilor care primesc salariul minim pe economie pentru opt ore de muncă.  „ 40% din bani îi revin deţinutului şi 60% Penitenciarului. În plus, deţinuţii beneficiază de o reducere din pedeapsă de o săptămână la o lună de muncă", a declarat Viorel Paraschiv, director Penitenciarul Botoşani.

Altre trei contracte mai are puşcărie cu diverşi agenţi economici din oraş dar şi cu Biserica izvorul Tămăduirii unde deţinuţii lucrează pentru construirea unui gard de ciment. „ Numărul contractele scade de la an la an. Înainte eram foarte solicitaţi. Acum tragem noi de firme să încheiem contracte. Este criză şi nu sunt bani", a ai spus directorul închisorii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite