Deţinuţii protejaţi de caniculă, gardienii lăsaţi să se topească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii nu au primit apă, după cum prevede legea, pentru că nu sunt bani. În schimb, deţinuţii sunt răsfăţaţi ca să facă faţă cu bine caniculei.

Cei 1158 de deţinuţi la Penitenciarul Botoşani se simt bine la „răcoare" în aceste zile. Conducerea puşcăriei face toate eforturile să le asigure confortul termic, pentru că aşa spune legea într-o ţară în care infractori au mai multe drepturi.

Pentru început, uşile celulelor sunt lăsate deschise până la ora 22.00 ca aerul să circule în camerele de detenţie iar gardienii le oferă în permanenţă apă rece deţinuţilor din bazinul de apă potabilă al unităţii. „Cei care doresc apă minerală, pot solicita şi li se aduce la de chioşcurile dinafara puşcăriei", a spus Viorel Paraschiv, director Penitenciarul Botoşani.

Deasupra curţilor de plimbare au fost montate prelate ca soare să nu îi bată în cap pe deţinuţii care vor să stea ziua întreagă la aer . În plus, infractorii se pot relaxa seara la o partidă de fotbal pe terenul de sport al puşcăriei. 

Şi pentru că este prea cald, programul de lucru în puncte s-a redus la şase ore. „Avem 80 de deţinuţi care prăşesc la Săveni, fac săpături în oraş şi dezafectare la fostul combinat zootehnic din Vereşti. Toţi vor munci mai puţin în zilele caniculare pentru că aşa prevede legea", a mai spus comandatul puşcăriei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite