Deszăpezire mai ieftină, asfalt mai prost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşănenii circulă greu, deşi edilii cheltuiesc sume uriaşe pentru deszăpezire
Botoşănenii circulă greu, deşi edilii cheltuiesc sume uriaşe pentru deszăpezire

Şefii oraşului nu-şi mai permit să cheltuiască câte 600.000 de lei lunar pentru deszăpeziri şi nu vor mai folosi inhibitori pentru coroziune, substanţă care protejează asfaltul.

Atât şoferii, cât şi pietonii spun că măsura pe care şefii oraşului vor să o pună în aplicare va fi păguboasă pentru oraş. Aceasta deoarece la primăvară străzile vor fi pline de gropi, dacă nu se vor mai folosi la deszăpezire şi inhibitori de coroziune, substanţă care împiedică maşinile să ruginească atunci când sunt atinse de antiderapant şi protejează asfaltul. „Este jale în oraş. Acum s-a încălzit un pic şi a început să se topească zăpada, aşa că ne luptăm şi cu gropile imense, pline de apă“, a declarat Costel Dascălu, şofer.Ba mai mult, şefii oraşului ar încălca legislaţia, care prevede ca inhibitorii respectivi să fie utilizaţi la deszăpezire.


„Prin lege, am fost obligaţi să folosim atunci când dăm cu material antiderapant şi un inhibitor de coroziune ca să nu ruginească maşinile şi ca să nu se distrugă asfaltul“, afirmă viceprimarul Florin Ghiorghiţă.Fiindcă vor renunţa la materialul anticoroziv, edilii spun că vor face economii importante. „Numai pe luna decembrie inhibitorul de coroziune ne-a costat 75.000 de lei, iar în luna ianuarie 140.000 de lei“, a afirmat viceprimarul Florin Ghiorghiţă. Decizia municipalitaţii de a nu mai respecta legea pentru a face economie la buget nu este şi pe placul şoferilor.

Reduc de la deszăpezire, dar vor plăti la asfaltări
„Dacă tot plătim taxe şi impozite la timp, măcar o soluţie ca să nu ne ruginească maşinile este să dea şi ei pe străzi. De deszăpezit, nu deszăpezesc cum trebuie, cheltuiesc bani pe curăţarea parcărilor private şi tot cei care plătesc taxele şi impozitele la timp au de suferit din cauza incompetenţei lor“, a declarat Ovidiu Gherase, taximetrist. Practic, şefii municipalităţii au cheltuit în luna decembrie a anului trecut 606.680 de lei, iar în luna ianuarie factura s-a ridicat la aproape 700.000 de lei.


„În două luni de iarnă am cheltuit aproape 1,3 milioane de lei, o sumă foarte mare din bugetul local. Noi ne calculasem pentru această iarnă o sumă medie de 400.000 de lei. Au fost doua luni de iarnă grele, cu cheltuieli foarte mari şi nu-mi explic cum un municipiu ca Suceava poate cheltui numai 380.000 de lei, cum am înţeles de la viceprimarul de acolo“,
a declarat Florin Ghiorghiţă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite