Derdeluşul improvizat la Pacea a atras sute de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii s-au întrecut în măiestria cu care au condus săniile pe derdeluş
Copiii s-au întrecut în măiestria cu care au condus săniile pe derdeluş

O asociaţie sportivă a organizat sâmbătă, în premieră la Botoşani, „Carnavalul zăpezii“. Evenimentul a fost mai ales pe placul copiilor, care s-au întrecut pe sănii.

Cu sănii, saci de plastic şi camere de anvelope auto, botoşănenii au luat cu asalt pârtia improvizată la marginea oraşului pe dealul Cornişa. În premieră, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi (AJSPT) a organizat în spatele poligonului ACR „Carnavalul zăpezii“. Evenimentul a inclus şi întreceri sportive pentru copii.


„Asociaţia a organizat această activitate pentru copiii de gimnaziu, însă văd că au venit şi botoşăneni care au vârste mai înaintate. Organizăm mai multe concursuri a căror probe includ coborâri cu sania sau sacul de plastic, precum şi un cros al zăpezii. Câştigătorii vor fi premiaţi cu echipamente sportive şi săniuţe din plastic“, a declarat Cornel Strujan, preşedintele Asociaţiei Judeţene Sportul pentru Toţi.

Pe derdeluş, ca la munte

Rămaşi fără bani după Sărbători, puţini au fost cei care s-au putut bucura de un weekend la munte. Zăpada din belşug, vinul fiert, muzica şi veselia i-au făcut însă pe mulţi să trăiască cu iluzia că se află într-o staţiune montană. „În zonă nu prea ai unde să mergi la o pârtie, decât prin Suceava. Ar trebui ca Primăria să amenajeze pe timpul iernii o pârtie mică aici. Acum avem zăpadă din belşug şi văd că tinerii se distrează de minune“, a spus Marcel Nechifor, funcţionar public.


Cel mai mult s-au bucurat copiii care au simţit şi ei cu adevărat că a început vacanţa. „Eu vin în fiecare zi la derdeluş aci, dar niciodată n-am prins concursuri. Vreau să participe la întrecerea cu sănii şi poate la cros. Cât este vacanţă o să-i rog pe părinţi să mă mai lase să vin aici“, a spus Codrin Andrei, elev.


La Cornişa a ajuns şi viceprimarul Cătălin Alexa, care a preferat să fie spectator mai ales că în urmă cu doi ani, la deschiderea patinoarului, a căzut pe gheaţă şi a stat în ghips o lună. Pârtia s-a dovedit bună pentru săniuş, dar nu şi pentru schiat. „Terenul este accidentat. E plin de dâmburi, iar zăpada nu e bună pentru schiat“, a spus Daniel Bunduc, student.

Planuri mari pentru o bază de agrement la Cornişa

În 2010 vor începe lucrările la parcul de distracţii de la Cornişa, investiţie de peste 20 de milioane de euro. Parcul se va întinde pe 20 de hectare, unde botoşănenii vor avea la dispoziţie numeroase alternative de petrecere a timpului liber. În zonă va fi construit un patinoar acoperit, o pistă pentru biciclişti, patru terenuri de tenis şi două de fotbal, baschet şi handbal, un bazin de înot în aer liber dotat cu tobogane şi un bazin acoperit. Parcul de distracţii va mai avea o zonă pentru grătare, una de camping şi una cu terase. Iarna va fi amenajată şi o pârtie de schi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite