Botoşani: Urmele Denisei, greu de dibuit şi de câinii poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Urmele Denisei, greu de dibuit şi de câinii poliţişti
Botoşani: Urmele Denisei, greu de dibuit şi de câinii poliţişti

Ciobăneştii au răscolit ieri două ore complexul zootehnic din Cordăreni, dar fără rezultat.

Căutările Denisei au fost reluate în această dimineaţă. Alina Suru, mama fetiţei dispărute, a fost condusă ieri pe ultimul drum.

Căutările în cazul Denisei Suru au fost întârziate mai bine de cinci ore, din cauza ploii torenţiale care s-a abătut ieri asupra localităţii Cordăreni. Cei şase ciobăneşti germani aduşi de la Centru Chinologic de la Sibiu, antrenaţi special pentru misiuni de identificare a cadavrelor, au fost folosiţi ieri doar două ore, fără niciun rezultat.


S-a căutat în zona complexului zootehnic de la marginea satului şi în spatele cimitirului. Din cauza noroiului şi a bălţilor de apă, misiunea câinilor a fost aproape imposibilă“, a declarat comisarul-şef  Dragoş Holcă, adjunctul şefului Poliţiei Botoşani.


Nici urmă de fetiţă


Câinii de urmă sunt dirijaţi de instructori specializaţi în astfel de misiuni.„Ca şi la om, pe ploaie le este greu să se descurce. Simţurile le sunt uşor afectate, iar condiţiile neprielnice nu-i ajută se acţioneze“, a declarat Vasile Boltan, instructor de câini poliţişti. Căutările vor fi reluate în această dimineaţă în aceleaşi zone deoarece anchetatorii cred că ar putea descoperi trupul Denisei.


Mama fetiţei ne-a dirijat spre aceste locuri. Nu ştim dacă a minţit sau nu, dar trebuie să verificăm pistele“, a mai spus Dragoş Holcă. Gospodăria familiei Suru va fi ultima verificată. „Până când a fost înmormântată, mama fetiţei a fost ţinută în acest loc, iar animalele pot fi induse în eroare“, spun anchetatorii.


Alina Suru a fost condusă ieri pe ultimul drum de familie şi de zeci de localnici. Unii sunt convinşi că femeia care s-a sinucis vinerea trecută, după ce fusese audiată de poliţişti, era nevinovată. Alţii cred că tânăra a comis un păcat de moarte, dacă a luat cu ea misterul dispariţiei fetiţei.


,,Dacă ştia unde e copilul trebuia să spună, că va plăti pe lumea cealaltă. Oricum va plăti că a ucis un suflet de cinci luni pe care îl avea în pântece“, a spus Maria Holban, localnică. Slujba de înmormântare nu a fost lipsită de incidente. Părinţii tinerei s-au revoltat atunci când preotul a refuzat să oficieze slujba şi să permită convoiului funerar să intre în curtea bisericii. După un schimb de replici la căpătâiul Alinei, familia a fost nevoită să se  întoarcă spre cimitir. „S-au supărat degeaba, dar sinucigaşii nu au aceleaşi drepturi ca un bun creştin“, a spus Sebastian Cazaciuc, preot din localitatea Cordăreni.


Noi teste la poligraf


Printre cei care au condus-o la cimitir pe Alina Suru s-a aflat şi fostul concubin al acesteia, Romică Câşlaru
(32 de ani). Bărbatul este în stare de şoc, mai ales că Alina i-a spus că se va sinucide. „A venit la mine acasă şi mi-a spus că nu mai rezistă presiunilor făcute de anchetori şi mai bine moare decât să facă puşcărie. Şi-a iubit fetiţa şi nu i-ar fi făcut niciun rău. A spus că în ochii lumii ea e vinovată şi nimeni nu ştie ce e în sufletul ei“, a mărturisit cu lacrimi în ochi Romică Câşlaru.


Suspect în cazul dispariţiei Denisei, Romică a fost dus la poligraf  luni după-amiază, alături de alţi patru foşti iubiţi ai Alinei Suru. Bărbatul  şi-a susţinut nevinovăţia. „M-au întrebat dacă am ucis-o sau am răpit-o pe fetiţă şi le-a spus că nu, iar răspunsul s-a dovedit a fi corect. M-au mai întrebat dacă Alina mi-a spus unde este fetiţa, dacă a vândut-o cuiva sau a ucis-o. Le-am spus că nu ştiu nimic. Am fost sincer, chiar nu ştiu unde este copilul“, a spus Romică Câşlaru.
Astăzi, alte patru persoane apropiate familiei Suru vor fi testate cu detectorul de minciuni. De la dispariţia fetiţei, 12 persoane au fost testate cu poligraful.

Apel pentru Denisa de pe marginea gropii


Imediat după înmormântare, preotul satului a făcut apel către rudele Alinei şi către săteni să colaboreze cu anchetatorii pentru găsirea fetiţei. „Trebuie să le spuneţi poliţiştilor orice informaţie aveţi legată de Denisa. Dacă pentru Alina nu se mai poate face nimic, măcar pe fetiţă să o salvăm, dacă nu e prea târziu“, a spus preotul mulţimii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite