Botoşani: Decizie de malpraxis contestată în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul stomatolog găsit vinovat de malpraxis de comisia de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a contestat decizia în instanţă.

Dosarul a avut primul termen în cursul acestei săptămâni, când Marius Enache a invocat în faţa judecătorilor că hotărârea DSP a fost dată fără respectarea regulamentelor în vigoare. Astfel medicul a menţionat că doi membri ai comisiilor care l-au judecat se aflau în stare de incompatibilitate. Potrivit stomatologului, Brânduşa Ciornei a fost preşedintele comisiei de disciplină a Colegiului Medicilor, care l-a anchetat iniţial şi a făcut parte şi din Comisia de malpraxis de la DSP, în timp ce Manuela Borhan, expertul solicitat în acest caz, a fost membru al structurii care l-a judecat. Marius Enache a menţionat în cererea de chemare în judecată că cele două ar fi trebuit să se abţină de la judecarea cazului.

Un alt aspect invocat de medic a fost faptul că reclamaţia trimisă de pacienta nemulţumită de calitatea implanturilor făcute de un specialist din Iaşi a ajuns la DSP, prin poştă, neexistând dovezi privind identitatea expeditorului. Stomatologul a contestat ţi faptul că expertul care i-a analizat cazul nu a fost desemnat prin tragere la sorţi.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite