DSP se mută pentru că nu are bani să-şi renoveze sediul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea în care funcţionează DSP va rămâne în conservare
Clădirea în care funcţionează DSP va rămâne în conservare

Clădirea în care funcţionează Direcţia de Sănătate Publică Botoşani este de patromoniu, iar pentru reabiliatarea ei sunt necesari în jur de 700.000 de euro, bani pe care instituţia nu-i are.

Direcţia de Sănătate Publică Botoşani îşi va muta sediul până la sfârşitul anului în clădirea în care funcţionează acum laboratorul Sanepid-ului, pe strada Colonel Tomoroveanu. Conducerea instituţiei a luat această decizie după ce a aflat cât  costă reabilitarea sediului. Clădirea este de patromoniu, iar un studiu arată că pentru reabilitare sunt necesari nu mai puţin de 700.000 de euro.  

„Actuala clădire este improprie pentru desfăşurarea activităţii Direcţieie de Sănătate Publică. Nu a mai fost renovată de ani buni de zile şi nici nu se poate fi reabilitată oricum pentru că este de patrimoniu. Au fost solicitaţi bani de la Ministerul Sănătăţii, dar până acum nu am primit niciun răspuns. În schimb am obţinut 500.000 de lei pentru renovarea şi modernizarea laboratorului şi ne vom muta acolo după ce se vor recompartimenta unele spaţii", a spus Teodor Ferariu, directorul economic al DSP Botoşani.

Actualul sediu va rămâne în conservare până când Ministerul Sănătăţii, care este proprietarul clădirii, va găsi cei 700.000 de euro ca să renoveze imobilul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite