Botoşani: Şoc anafilactic de la penicilină infirmat de DSP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică, starea de sănătate precară a băiatului transportata ieri la Iaşi, se datorează altor afecţiuni.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi spun că minorul de nouă ani adus din Botoşani în stare gravă cu suspiciunea de gripă porcină se află la Terapie Intensivă şi suferă, cel mai probabil, de meningită.

 „Cel mai probabil copilul are meningită şi nu gripă porcină. Nu putem să dăm pentru moment un diagnostic sută la sută sigur“, a afirmat Carmen Dorobăţ, director la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

Medicii de la Spitalul de Pediatrie din Botoşani care au cerut transferul la Iaşi au invocate un şoc anafilactic al copilului produs de administrarea de penicilină la Spitalul Comunal Truşeşti.

„Băieţelul a fot consultat la Truşeşti şi a fost consultat de unul dintre cei mai reputaţi medici infecţionişti care a lucrat toată viaţa în secţia de boli infecţioase copii. Suspiciunile noastre se îndreaptă în alte direcţii, respectiv o meningoencefalită, o stare toxico-septică iar erupţia respectivă poate fi interpretată ca o purpură în cadrul septicemiei. Având în vedere că tratamentul a fost început după ce s-a făcut testarea la penicilină, personal exclud că şocul anafilactic s-a făcut la penicilină. Aşteptăm de la Iaşi rezultatetele testelor care se vor face şi atunci vom avea mult mai aproape diagnosticul de realitate”, a declarat medicul Gheorghe Apetroaie, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite