Botoşani: Şefii DSP, băgaţi în ceaţă de Minister

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Şefii DSP, băgaţi în ceaţă de Minister
Botoşani: Şefii DSP, băgaţi în ceaţă de Minister

Autorităţile sanitare locale nu ştiu ce măsuri de prevenţie să ia în şcolile unde virusul A H1N1 a fost luat de profesori. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au solicitat

Autorităţile sanitare locale nu ştiu ce măsuri de prevenţie să ia în şcolile unde virusul A H1N1 a fost luat de profesori. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au solicitat precizări suplimentare vizavi de acest aspect.

Gheorghe Apetroaie, directorul adjunct al instituţiei, susţine că în ordinul emis de minister face referire doar la îmbolnăvirile în rândul elevilor, dar nu şi în rândul cadrelor didactice. „Dacă pentru un elev se suspendă activitatea în clasă sau pentru trei elevi se suspendă activitatea în toată şcoala, pentru profesori nu există nicio precizare“, a declarat doctorul Gheorghe Apetroaie.

În aceeaşi situaţie se găsesc şi Unitatea de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean, unde a fost confirmat deja un caz şi există alte două suspiciuni şi secţia ORL  a unităţii unde, de asemenea, există două suspiciuni. „În cursul zilei de ieri, contacţilor de la Spitalul Judeţean li s-au recoltat probe şi vor fi monitorizaţi. În situaţia în care se vor confirma şi alte cazuri vom aştepta decizia Ministerului Sănătăţii“, a adăugat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică.


Dacă probele prelevate în aceste cazuri vor confirma prezenţa virusului A H1N1, cele două structuri ale spitalului ar trebui închise, însă acest lucru nu este posibil pentru că sunt singurele de acest gen din judeţ.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite