Botoşani: Pericol de explozie pe DN 29B

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Pericol de explozie pe DN 29B
Botoşani: Pericol de explozie pe DN 29B

O grenadă a fost găsit de un municitor care efectua lucrări de amenajare a unui podeţ. Grenada avea focosul rupt în interior şi  putea exploda în orice clipă.

Grenada a fost descoperită în jurul orei 12.00 pe marginea DN 29 B în dreptul localităţii Cerviceşti unde o echipă de angajaţi ai Direcţiei Naţionale de Drumuri şi Poduri efectua lucrări de amenajare a unui podeţ. Unul dintre muncitorii care săpau în zonă a dat pe grenadă la un metru şi jumătate adâncime. Omul a conştientizat pericolul şi a sunat la 112 .

Pirotehniştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au degajat zona pentru că grenada putea exploda în orice clipă.,, Este vorba despre o grenadă de mână din perioada celui de al doilea război mondial ,aflatã într-o avansatã stare de degradare,care  avea focosul rupt în interiorul ei, fiind foarte instabilã la acţiuni mecanice,, a declarat plt. Dorina Lupu, purtător de cuvânt ISU Botoşani.

Pirotehniştii nu au mai găsit şi alte elemente de muniţie în zonă. Grenada a fost ridicată şi urmează să fie distrusă în poligonul militar Copălău.


 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite