Botoşani: Angajaţii DGASPC vor bloca vineri activitatea instituţiei UPDATE (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Angajaţii DGASPC vor bloca vineri activitatea instituţiei UPDATE (GALERIE FOTO)
Botoşani: Angajaţii DGASPC vor bloca vineri activitatea instituţiei UPDATE (GALERIE FOTO)

Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că nici în şedinţa de astăzi a Guvernului nu au fost alocate fondurile necesare pentru plata salariilor aferente lunii august.

Mai citiţi

Angajaţii DGASPC se pregătesc să blocheze activitatea instituţiei

Mihai Ţâbuleac: „Mâine se va aproba alocarea a 12 milioane de lei pentru plata salariilor la DGASPC”

Copiii din plasament, în stradă

Peste 700 de angajaţi DGASPC au ieşit astăzi în stradă (GALERIE FOTO)

Marius Orăşanu, liderul sindicatului Impact a anunţat că de vineri dimineaţa activitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului va fi blocată pe termen nelimitat. Acesta spune că decizia este una definitivă şi că nu va renunţa la forma de protest deoarece sunt aproape două săptămâni de când cei aproximativ 1200 de angajaţii la DGASPC Botoşani sunt păcăliţi de către autorităţile judeţene.

"Am sperat ca după protestul din faţa Precturii şi Consiliului Judeţean, autorităţile să găsească soluţii pentru rezolvarea problemei. Din păcate nici astăzi în şedinţa de Guvern problema noastră nu a fost rezolvată şi în aceste condiţii vineri vom bloca activitatea instituţiei. După atâtea asigurări ale domnului Ţâbuleac nici nu mă gândeam că în şedinţa de astăzi a Guvernului nu se vor aloca banii",a spus Marius Orăşanu.

"Ieri s-a discutat la Guvern despre problema noastră şi toţi au admis că trebuie rezolvată dar au hotărât să o amâne şi să vadă ce probleme mai sunt la alte direcţii în ţară după care să aloce banii. Sunt direcţii care nu au asiguraţi banii pentru luna noiembrie sau decembrie dar o situaţie similară celei de la Botoşani nu mai există. 1200 de oameni nu şi-au primit salariile de două luni şi acum trebuie să mai aştepte încă vreo lună. Principala problemă a fost nici prefectul şi nici preşedintele Consiliului Judeţean nu ne-au sprijinit. Când aveam mai multă nevoie ei au plecat să se reculeagă (n.r. în Israel)", a adăugat liderul de sindicat.

În plus acesta a făcut un apel la prefect, preşedintele Consiliului Judeţean şi primarul municipiului în calitate de reprezentant al partidului aflat la guvernare să se întâlnească mâine şi să convoace de urgenţă o şedinţă de Consiliu Judeţean prin care să se aloce câteva sute de mii de lei pentru plata diferenţei salariale câştigată în instanţă.

„Vom găsi soluţia prin care nimeni să nu poată reproşa absolut nimic salariaţilor. Sunt mai multe variante pe care le putem utiliza. Spre exemplu salariaţii care sunt liberi se vor prezenta la sediul DGASPC şi se vor aşeza la rând la toate birourile şi vor avea tot felul de solicitări astfel încât să nu mai poată fi eliberat niciun act. Aproximativ 200-300 de asistenţi maternali e posibil să meargă la Prefectură şi Consiliu Judeţean să solicite audienţe”, a mai spus Marius Orăşanu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite