Botoşani: Peste 700 de angajaţi DGASPC au ieşit astăzi în stradă (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Peste 700 de angajaţi DGASPC au ieşit astăzi în stradă (GALERIE FOTO)
Botoşani: Peste 700 de angajaţi DGASPC au ieşit astăzi în stradă (GALERIE FOTO)

Majoritatea angajaţilor DGASPC sunt într-o situaţie disperată deoarece nu şi-au achitat ratele şi utilităţile. În timpul mitingului patru protestatari au leşinat în timpul mitingului şi au fost transportaţi cu ambulanţele la spital.

Peste 700 de salariţi de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au ieşit ieri în stradă protestând împotriva Guvernului şi Consiliului Judeţean. Erau oameni disperaţi, oameni care nu şi-au putut plăti ratele şi facturile la utilităţi şi care sunt decişi să recurgă chiar la greva foamei în cazul în care până la sfârşitul săptămânii nu vor încasa salariile. Patru dintre protestatari au leşinat şi au fost transportaţi cu ambulanţa la spital.

Printre cei 700 de protestatari s-au numărat mai multe familii în care atât soţul cât şi soţia erau angajaţi la DGASPC Botoşani au aprope două luni de când nu au mai primit un leu. „Nu mai avem încredere în promisiunile prefectului şi preşedintelui Consiliului Judeţean. Atât eu cât şi soţul meu lucrăm la Direcţia pentru Protecţia Copilului şi avem doi copii în plasament, unul de 17 ani şi celălalt de 15 ani. Au început şcoala cu ce a fost. Salar nu am primit, alocaţia de hrană nu ne-au dat-o”, ne-a spus Genoveva Anuţă, asistent maternal.

Autorităţile se contrazic

Cât priveşte autorităţile judeţene reprezentanţii acestora s-au contrat între ei cu privire la rezolvarea problemei. Atât reprezentantul Prefecturii cât şi cel al Consiliului Judeţean au pasat problema de la unul la altul fără a veni cu o soluţie concretă de rezolvare. „Îi rog pe cei care protestează să-şi îndrepte nemulţumirea către cei care sunt răspunzători, mai exact către reprezentanţii Guvernului. Guvernul are reprezentant la Botoşani care ar trebui să dea răspunsurile”, a spus Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.

„Dacă cineva nu poate să se descurce să ne dea nouă şi direcţia respectivă şi ne ocupăm de ea şi nu o să vedeţi oamenii în stradă”, a precizat Cristian Roman, prefectul judeţului.

Singura speranţă a angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului este ca în şedinţa de miercuri Guvernul să aloce cele 2,6 milioane de lei necesare plăţii salariilor pe luna august.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite