Botoşani: Angajaţii DGASPC au primit noi promisiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Angajaţii DGASPC au primit noi promisiuni
Botoşani: Angajaţii DGASPC au primit noi promisiuni

În urma discuţiei dintre liderii sindicatului Impact şi conducerea Consiliului Judeţean, săptămâna viitoare se vor aloca banii pentru diferenţele salariale câştigate în instanţă. Cât priveşte salariile pe luna august, angajaţii DGASPC rămân în continuare la mila Guvernului.

Mai citiţi

Angajaţii DGASPC vor bloca vineri activitatea instituţiei

Angajaţii DGASPC se pregătesc să blocheze activitatea instituţiei

Mihai Ţâbuleac: „Mâine se va aproba alocarea a 12 milioane de lei pentru plata salariilor la DGASPC”

Copiii din plasament, în stradă

Peste 700 de angajaţi DGASPC au ieşit astăzi în stradă (GALERIE FOTO)

Salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului vor primi o parte din bani săptămâna viitoare. Cel puţin aşa a primis conducerea Consiliului Judeţean la întâlnirea de astăzi cu liderii sindicatului Impact.

„Am avut o întâlnire atât cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean cât şi cu preşedintele acestei instituţii şi ne-au promis că luni vor face o şedinţă extraordinară în care vor aloca circa 2,4 milioane de lei pentru plata diferenţelor salariale câştigate în instanţă. Dacă se vor ţine de această promisiune săptămâna viitoare toţi salariaţii vor primi banii pentru perioada decembrie 2008 - iulie 2009”, a spus Marius Orăşanu, liderul Sindicatului Impact.

„Astăzi am convocat o şedinţă de executiv prin care am încercat să găsim o soluţie tampon pentru a ajuta salariaţii deoarece Hotărârea de Guvern prin care trebuiau alocate cele 12 milioane de lei necesare pentru plata salariilor nu a mai fost aprobată. Am făcut o analiză şi am luat diferite sume de bani de la toţi ordonatorii din cadrul Consiliului Judeţean şi astfel am asigurat banii pe care trebuia să îi primească angajaţii DGASPC”, a spus Mihai Ţâbuleac.

Cât priveşte intenţia de a bloca mâine activitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, liderului sindicatului Impact susţine că acţiunea de protest va avea loc ea urmând a fi suspendată dacă luni Consiliul Judeţean va aproba alocarea celor 2,4 milioane de lei. Chiar dacă aceşti bani vor intra în conturile salariaţilor protestul nu va fi sistat în totalitate ci doar suspendat. „Dacă în şedinţa de miercuri a Guvernului nu se aprobă alocarea celor 12 milioane de lei, joi reluăm protestele”, a adăugat Marius Orăşanu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite