Crăciun cu bucatele fraţilor de peste Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele afumat este expus pe tarabă lângă detergenţi şi produse de menaj
Peştele afumat este expus pe tarabă lângă detergenţi şi produse de menaj

Mărfurile vândute în Piaţa Centrală, în condiţii improprii, nu au termen de valabilitate. Cu toate acestea, persoanele cu venituri mici le cumpără datorită preţului mic.

Citeşte şi:

Moş Crăciun există cu adevărat doar la Braşov

De Crăciun, pe mesele multor botoşăneni se vor afla produse alimentare din Basarabia. De la peşte congelat, piept de pui, carne de porc, conserve de tot felul ori prăjituri la vrac, toate aceste produse au umplut tarabele din Piaţa Centrală şi au fost la mare căutare printre botoşănenii cu venituri mici.


Moldovenii, dar şi samsarii care au adus aceste produse din Republica Moldova au dat lovitura şi s-au îmbogăţit pe seama naivităţii clienţilor mai puţin pretenţioşi.
Produsele au fost scoase la vânzare departe de ochii autorităţilor pe tarabele din spatele Pieţei Centrale. Ca la talcioc, alimentele la vrac  sunt depozitate laolaltă cu pungi de detergent,  podoabe pentru brad, haine şi încălţăminte. „Iau de aici ca să am ce pune pe masă de Sărbători. E mai ieftin decât în magazinele noastre şi ai ce alege“, a spus Ionel Harabagiu, paznic. Lipsa etichetelor de valabilitate şi condiţiile în care sunt comercializate nu-i deranjează pe clienţi. „Nu e bine că au pus peştele lângă dero. Dar asta e, îl speli bine şi gata. Nu murim noi, că suntem oameni rezistenţi de la ţară“, a spus Vasilică Dulgheru, pensionar.


Toate produsele sunt cu 20-35% mai ieftine decât cele din magazinele oraşului. Spre exemplu, un kilogram de piept de pui se vinde cu 8 lei, spre deosebire de 13 lei în magazine. Macroul afumat costă 5 lei bucata, în vreme ce un litru de ulei ajunge la 4,5 lei.
    

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite